27/04/2024 - 20:18
Més

    El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida advoca per seguir criteris tècnics davant una situació excepcional per l’absència de facultatius

    Altres notícies

    “Ni una retallada, ni una mala gestió”. El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida sorgeix en defensa del treball del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i de la Conselleria de Sanitat pública i Salut universal davant “els atacs i les manipulacions interessades de certs sectors llançades com a cortines de fum per amagar els seus problemes”.

    Per això, aquest dilluns, 27 de juny, els alcaldes de la comarca es reunien a la seu de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida amb la gerent del Departament de Salut, Margarita Llaudes, per conèixer els detalls de com quedarà el funcionament de la planta de medicina interna de l’hospital d’Ontinyent durant l’estiu. Tal i com es va transmetre, el servei no es tancarà ja que quedarà un metge de servei durant els matins i la resta es completarà amb l’assistència del centre de Xàtiva”.

    Aquesta circumstància està motivada per l’absència de facultatius disponibles per a cobrir els torns de vacances del personal habitual malgrat la disponibilitat pressupostària de la Generalitat per a assumir-hi les nòmines i l’obertura amb suficient antelació de les borses de contractació. Per tant, “qui afirma que es tracta d’un tancament, menteix; qui confon la medicina familiar dels centres de salut amb la medicina interna d’un hospital, menteix; qui ha inclòs en aquesta situació els centres de salut locals, menteix; qui intervé en nom dels alcaldes de la Vall d’Albaida sense haver-hi dialogat abans amb ells, menteix; qui parla de retallades quan hi ha pressupost suficient, menteix”, segons el secretari de Comunicació de l’executiva comarcal, José M. Beneyto, per a qui “la ciutadania d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida es mereix informació veraç que podrà comprovar al llarg de les setmanes pròximes i no un equip de govern que pretén enganyar-la”.

    Igualment, el responsable de Relacions institucionals dels socialistes, Vicent Gomar, amb el suport dels alcaldes reunits transmetia a Margarita Llaudes “la confiança absoluta en els criteris tècnics fixats per a reduir molèsties a la ciutadania i optimitzar els recursos disponibles”. De fet, Gomar sol·licitava a la ciutadania de la comarca adoptar també aquesta confiança “amb els professionals de la nostra sanitat pública perquè tenen una trajectòria impecable durant els darrers anys de vetlar pel benestar màxim de cadascun de nosaltres”.
    Més enllà, el també president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida recordava com “en l’estiu del 2016 el servei de maternitat de l’hospital d’Ontinyent va sofrir una situació encara més greu que es va superar en poques setmanes amb la recuperació total de la normalitat en setembre”. En aquell moment, des de l’Alcaldia de la capital comarcal “es van entendre, amb menys reunions, els motius de la situació mentre que ara pretén llançar els seus òrgans consultius i la ciutadania contra no sé sap ben bé qui ja que la situació no es podrà revertir en els estius mentre no hi haja més metges”, tal i com apunta al seu torn Beneyto.

    Per tant, el PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida convida a tot el teixit polític de la comarca a “frenar les mentides i les tergiversacions i, així, evitar-hi alarmar amb un tema tan important per al benestar de la ciutadania” que “tindrà unes prestacions similars durant l’estiu i recuperà el servei òptim una vegada finalitzat el descans del personal sanitari”. A més, els socialistes confien en el treball que ve realitzant-se des de les diferents institucions per augmentar la disponibilitat de facultatius “amb la implantació del grau de Medicina en la Universitat d’Alacant i la dignificació de les seues condicions laborals -incloent-hi les vacances-” per al que “certes actituds més bé resulten contraproduents al posar-hi en entredit criteris tècnics de professionals amb una trajectòria sobradament contrastada”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -