19/04/2024 - 17:04
Més

    EU d’Ontinyent valoren els presupostos del 2015 com a “Participatius, socials i possibles”

    Altres notícies

    Des d’ EU expliquen que “Els Pressupostos per al proper any són els quarts consensuats entre la proposta inicial del govern format per P.S.O.E.-Compromís amb les aportacions d´E.U. i les ciutadanes a través de la Pàgina web i els Consells. No són els pressupostos que voldríem al 100%, però tenen les consideracions mínimes per al suport i el vot d´E.U”.

    La seua portaveu, Paula García, va explicar al plenari que “la situació econòmica i social per la que estan travessant moltes persones, comerços i entitats de la nostra localitat, com a conseqüència de la política econòmica efectuada pel P.S.O.E.-P.P. a nivell estatal, el P.P. al nostre País Valencià i per les retallades, co pagaments i altres agressions a la ciutadania. Per això vam proposar des de l´inici no augmentar els impostos, les taxes i els preus públics que depenguen de l´Ajuntament, i per al proper any anem a continuar en eixa línia i bonificar a les famílies que pitjor ho estan passant, per la pèrdua del lloc de treball o les prestacions, bonificacions en la taxa del fem, en el preu de l´aigua potable i per al 2015 en 60 mil Euros en la Contribució Urbana. No volem que els que no han creat esta estafa que alguns anomenen crisi l’hagen de pagar”.

    En aquest sentit han explicat que “Dos dels principals objectius d´E.U. des de l´inici de la legislatura i que per al proper any continuen són la protecció social, amb l´increment de les partides dedicades a les ajudes de primera necessitat (llum, aigua, lloguer, hipoteques, farmàcia, alimentació, etc. ), passant dels 120.000 € del 2011 als 280.000 per al 2015. El proper any serà la continuació ja definitiva del programa pioner a tot l´estat de la Renda de Suport Social per a 12 famílies amb risc d´exclusió social, la partida de Cooperació i Solidaritat que el P.P. va reduir de 86.000 a 30.000 al 2011, es canvia el model de les beques escolares, per al proper any seran els centres-Ampes els qui tindran la possibilitat de gestionar les ajudes, passant en part de la beneficència a una major justícia social. Es mantenen els Convenis amb AFAO, ADIEM, CREU ROJA, TREVOL, augmentant la consignació econòmica en molts d’ells, malgrat el retard de la Conselleria que manté un deute amb l´Ajuntament sempre per damunt dels 2 milions d´euros”.

    Finalment han conclòs “L´altra prioritat d’ E.U. és la Promoció Econòmica, tot i saber les limitacions tant pressupostàries com de legislació per a dur-les a terme. No obstant això, l´augment de la partida al Consell Econòmic i Social, E.U. l´haguérem gestionat de manera diferent. Els 375.000 € pressupostats per al procés d´Ontinyent-Participa deuen significar la posada en marxa de polítiques actives d´ocupació que possibiliten la reducció del nombre de persones aturades. Ja en el darrere pressupost ens haguera agradat que la major part de les obres prioritzades per la ciutadania s´hagueren contractat directament per l´Ajuntament (sols ha sigut possible la reforma de la casa de la Vila per a usos socials). Altra assignatura pendent és la re-municipalització de serveis. Per a este pressupost la gestió privada supera els 4 milions d´euros, dels anuals prop del 30% són per a benefici empresarial, I.V.A. i despeses generals”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -