27/04/2024 - 7:56
Més

    El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

    Altres notícies

    En el marc de l’últim ple celebrat el 28 de novembre, l’agrupació socialista d’Albaida ha exposat la crítica situació econòmica que afecta l’Ajuntament, assenyalant la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions públiques en els últims sis mesos.

    El portaveu socialista, David Palací, va expressar la seua preocupació davant la insostenible situació econòmica que travessa el municipi, destacant la falta de fons propis i la pèrdua d’importants ajudes concedides.

    Segons Palací, la falta d’eficiència i coordinació en diferents àrees i departaments, com a urbanisme, patrimoni, cultura i participació ciutadana, ha portat a la inutilització de recursos destinats a obres, serveis i remodelacions.

    El líder socialista va posar l’accent en la necessitat de canviar el paradigma actual, esmentant que “Albaida no pot permetre’s el luxe de continuar malgastant oportunitats”. A més, va denunciar la falta de celeritat, predisposició i protocols de treball adequats, la qual cosa ha ocasionat la pèrdua de subvencions significatives.

    Entre els exemples citats per Palací es troben l’ajuda de 69.000€ destinada a la modernització del mercat municipal, 23.000€ per a la instal·lació de la fotovoltaica de la sala Odèon, 20.000€ per a radars pedagògics, 32.000€ per al Museu Internacional de Campanes, i 8.000€ per al foment de la participació ciutadana, entre altres.

    Addicionalment, es va destacar la falta de pagament a proveïdors, superant el termini legal de 30 dies i aconseguint els 113 dies segons tresoreria i intervenció. Els crèdits pendents ascendeixen a més de 600.000€, generant desconfiança en les empreses i una crisi reputacional que afecta negativament el municipi.

    Palací va advertir que els recents pagaments realitzats no solucionen el vertader problema, ja que l’Ajuntament manca d’un pla de tresoreria i es planteja la contractació d’un nou crèdit per valor de 600.000€, augmentant el ja elevat deute municipal.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -