22/02/2024 - 1:01
Més

  La XXIX Sant Silvestre d’Ontinyent recaptarà fons per a la lluita contra la diabetes tipus 1

  Altres notícies

  La XXIX edició de la tradicional Cursa Sant Silvestre Solidària d’Ontinyent recaptarà fons per a la diabetes tipus 1, una malaltia crònica autoinmune que apareix a la infància i adolescència. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, rebia aquest dimarts el dorsal solidari nº1 dels que han eixit a la venda per a participar en la cursa, acompanyat pel regidor d’Esports, Ferran Gandia, qui rebia el nº2. Els dorsals eren lliurats pel delegat de la Fundació “DiabetesCero” a Ontinyent, José Luis Azorín.

  Tant l’alcalde com el regidor animaven a la ciutadania “a participar en una activitat solidària, saludable i sempre d’allò més divertida, en la que enguany aprofitarem per donar suport i visibilitzar la lluita contra la diabetes tipus 1, que afecta cada volta a més joves a Espanya”. En concret, segons dades publicades per DiabetesCero, al nostre país es diagnostiquen aproximadament 1.100 nous casos cada any, majoritàriament en menors de 15 anys, desconeixent-se a hores d’ara la seua causa. DiabetesCero finança projectes d’investigació, ja que com recordava el delegat a Ontinyent, “només investigant i aprenent més sobre aquesta malaltia crònica es pot aconseguir la seua cura”.

  Les persones interessades ja poden adquirir els dorsals solidaris al preu d’1 euro en els punts de venda habilitats o el propi dia de la cursa (30 de desembre) a la Plaça Major 1 hora abans de l’eixida, que serà a les 20:00 hores. Ferran Gandia explicava que a l’arribada a meta es repartiran entre els i les participants un obsequi de material esportiu de la marca Lurbel, i que el dia de la cursa des de les 22:00 hores al col·legi Carmelo Ripoll hi haurà un sopar de baix braç amb sorteig de regals de diverses empreses patrocinadores. En l’avituallament es comptarà amb la participació de l’empresa d’aigues potables Egevasa, que subministrarà aigua d’Ontinyent.

  Gandia tenia paraules d’agraiment per a totes les persones i entitats que col·laboren amb l’Ajuntament en l’organització de la cursa, entre les que estan el Club Ciclista Ontinyent, el Club Triatló Ontinyent i Protecció Civil. Els dorsals es poden replegar als establiments Lurbel, Km 42, Rull Intersport, la farmàcia Adèlia Jordà, el Poliesportiu, la Piscina Coberta i l’Ajuntament.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -