El Ple d’Ontinyent aprova noves bonificacions de l’IBI a tres empreses de la ciutat

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent donava ahir llum verda a l’atorgament de noves bonificacions de l’IBI a 3 empreses, ubicades al Centre Comercial El Teler, per crear un total de 10 llocs de treball indefinits en 2016. Estes empreses se sumen a les 4 que renovaven el passat mes de març la mateixa bonificació de l’IBI, per arribar a un total de 7 empreses bonificades que han creat i mantingut 29 llocs de treball indefinits a la ciutat. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava en la sessió que esta línia d’ajudes impulsada pel Govern d’Ontinyent “està donant resultats i contribueix a la creació de llocs de treball indefinits”.

Les 3 noves empreses obtenen unes bonificacions del 40 al 60%, incloent a la bonificació un 10% addicional per a acollir-se a altra mesura impulsada pel Govern d’Ontinyent: “l’IBI social” inclòs a la revisió de les ordenances fiscals municipals de 2016, per afavorir les contractacions indefinides en col•lectius especialment desprotegits, amb 10 punts percentuals addicionals a la bonificació.

De les altres 4 empreses bonificades la que compta amb més treballadors contractats (11) té una bonificació del 85% de l’impost, mentre que les restant tenen bonificacions d’entre el 20 i 50%. En tots els casos, és requisit imprescindible per a la renovació de la bonificació el manteniment dels contractes de treball indefinits i el compromís de què no es produirà el tancament del centre de treball per ser traslladat a altres termes municipals.

Joan Sanchis, valorava positivament el funcionament d’esta iniciativa posada en marxa per aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica: “un dels eixos bàsics de la gestió del Govern d’Ontinyent és la promoció econòmica i la generació de llocs de treball amb totes les eines de que pugam disposar. Des del primer moment vam voler aprofitar també les ordenances fiscals a tal efecte, i aquestes novetats que vam introduir va en esta línia: combinar la promoció de l’activitat econòmica i la política social per afavorir la generació de llocs de treball indefinits, tenint en compte les dificultats de determinats col•lectius, i en definitiva afavorir a les persones”, concloïa.

Estes bonificacions s’inclouen al conjunt d’accions per l’impuls a l’activitat econòmica posades en marxa al III Pla “Reactiva Ontinyent”, a les que l’alcalde, Jorge Rodríguez, al•ludia al seu recent balanç dels 2 primers anys de legislatura. Estes accions inclouen també les ajudes a la rehabilitació (que han suposat una inversió de 2’5 milions d’euros entre institucions i particulars); la posada en marxa de l’oficina de l’emprenedor; les inversions en millores a l’Avinguda del Tèxtil i els polígons industrials (per valor de 2’4 milions d’euros); els plans d’ocupació per donar treball a més de 150 persones; les ajudes a empreses per a assistència a fires i creació de catàlegs comercials; o l’impuls a les activitats organitzades a través del CES que han ajudat a convertir a Ontinyent en una ciutat de referència comercial.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

129 aspirants opten a 7 places de Policia Local

Un total de 129 aspirants realitzaven esta setmana proves psicotècniques per optar a 7 places …