El PP presenta una moció per a reclamar la millora de la freqüència dels trens

0

La portaveu del PP a l’ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, ha registrat una moció per a reclamar la modificació de la freqüència dels trens i el compliment de les obres de millora i seguretat per part del govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana en la línia de tren Xàtiva-Alcoi.

Segons explica la portaveu dels populars a Ontinyent, “la línia 47 de mitjana distància Xàtiva-Alcoi és un traçat ferroviari centenari que roman arrelada en el paisatge i a la història col·lectiva de moltes generacions de les comarques de la Vall d´Albaida, La Costera, El Comtat i L´Alcoià. Es tracta d’una via de comunicació que durant tots aquests anys ha servit per a vertebrar el territori i mantindre una xarxa de comunicació entre els municipis d’aquestes comarques que permetera, a més, l’accés a la xarxa de rodalia amb connexió amb la capital, València”. Assenyala Mercedes Pastor que “també és ressenyable l’ús que del servei fan de manera habitual estudiants i treballadors que han de desplaçar-se a l’àrea metropolitana de valència, no sols pel que respecta a la ciutat d’Ontinyent sinó també en la resta de localitats pels quals el tren té la seua parada”.

Mercedes Pastor: “també és destacable el nivell d’abandó i falta d’inversió que pateix la línia des de fa anys, així com la reduïda freqüència del servei, més si cap en aquests temps de pandèmia en el qual ell horari s’ha vist més limitat i, malgrat que altres línies de mitjana distància han tornat a la normalitat prèvia el 13 de març, la 47 segueix limitada de manera inexplicable”.

Com expliquen des del PP d’Ontinyent, “el Govern d’Espanya, competent en quant que RENFE i ADIF són els responsables directes del servei, el seu manteniment i millora; així com el Govern Valencià es van comprometre a sengles inversions en matèria de digitalització, seguretat i millora. No obstant això, amb l’inici del curs universitari i l’arribada de setembre, on es reprén l’activitat laboral, s’han incrementat les queixes per les endèmiques deficiències del servei agreujada per la limitació d’horaris.

“presentem al ple aquesta moció que segur serà secundada per unanimitat amb la finalitat d’exigir a RENFE que modifique la freqüència que s’ha vist reduït en un número de set a dos, del servei línia 47 de mitjana distància Alcoi – Xàtiva i es torne a l’horari previ a limitació que es va dictar a conseqüència del COVID19. Igualment, exigim al Govern d’Espanya i al Govern de la Generalitat que complisquen amb els seus compromisos relatius al compliment a la digitalització, millora i seguretat de la línia”, explica Mercedes Pastor.