El PP d’Ontinyent proposa bonificar els impostos municipals als afectats per econòmicament per la crisi del COVID-19

0

Els populars d’Ontinyent han presentat mesures directes per a fer front a la crisi econòmica del Coronavirus. Tal com ha proposat a l’alcalde la portaveu popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, “l’objectiu és dur a terme bonificacions de les taxes i impostos municipals i que les mateixes recaiguen en els treballadors afectats per ERTEs, autònoms, (comerços, locals restauració, serveis) i pimes que han vist minvats els seus ingressos a causa del COVID-19”.

Per a això, el grup Municipal del PP ha traslladat a l’alcalde, per escrit, una sèrie de mesures concretes, a plantejar en la Junta de Portaveus prevista per a avui dijous a les 10 h. “Considerem que aquestes propostes han de sotmetre’s a estudi per part dels serveis tècnics, per a assegurar la seua viabilitat, sempre amb la finalitat de pal·liar els greus efectes patits pel COVID-19” explica la portaveu popular.

“Pensem que la proposta del PP contribueix a millorar el Pla de Reactivació Municipal, ja que en l’apartat d’ajudes necessitava concreció i d’ací l’aportació dels grups municipals. Des del PP d’ONTINYENT estem convençuts que aquesta crisi necessita de l’aportació de tots els membres de la corporació” afegia Mercedes Pastor.

El PP planteja 5 mesures econòmiques en l’apartat d’ajudes quant a bonificacions en la taxa de recollida de fem als comerços i locals tancats per l’Estat d’alarma; Instar al Consorci la revisió de la taxa de tractament de residus als comerços i empreses afectats pel COVID-19; la bonificació de l’impost de vehicles a tots els propietaris afectats per un ERTE pel COViD-19 i bonificar el pagament del Gual. En cinqué lloc, i donada la mala gestió de recursos a nivell central, el PP d’Ontinyent proposa comprar i proporcionar màscares a tota la població i EPIS a funcionaris, personal sanitari municipal i xicotets comerços que presten servei a la ciutadania.

Els populars d’Ontinyent inclouen també com a proposta que l’Ajuntament d’Ontinyent exigisca a la Generalitat l’ingrés immediat dels pagaments que existisquen consignats a escoles infantils, col·legis concertats, associacions que reben subvencions com ara ADIEM, AFAO, residències, etc així com els deutes de la Generalitat al propi Ajuntament.  Al document plantejat pel PP també demana que des de l’Ajuntament es realitzen les gestions i s’exigisca davant l’administració autonòmica que es realitzen proves entre la població per a detectar els possibles contagis del COVID-19.

Pastor, recorda que “l’objectiu és aconseguir pal·liar els greus efectes que causarà aquesta crisi i que des de l’Ajuntament, la institució més pròxima als ciutadans, s’establisca la millor via o el millor camí per a eixir reforçats d’aquesta situació.
Respecte a les aportacions econòmiques dels regidors, per assistències a plens o comissions, des del PP proposen que amb aquests diners es compren màscares ja que es tracta d’una demanda general que afecta a tota la població, tenint en compte també que les necessitats en serveis socials estan consignant-se”.

Finalment els populars advoquen per transmetre amb claredat a la ciutadania quines seran les partides econòmiques del pressupost Municipal de 2020 que deixaran d’executar-se, envers elles fer un front comú i remuntar l’aturada econòmica que causarà el COVID-19