28/03/2024 - 23:01
Més

    Jorge Rodríguez reclama el deute al conseller d’Hisenda

    Altres notícies

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha aprofitat este matí la presència a Ontinyent del conseller d’Economia i Hisenda, Juan Carlos Moragues, per reclamar-li que el Consell faça efectiu el deute que manté amb l’Ajuntament d’Ontinyent, que és de prop de 3 milions d’euros, comptant les ajudes del Servef pendents d’abonament. “Senyor conseller, entendrà que com alcalde no puc acabar les meues paraules sense demanar-li que l’administració autonòmica pague el deute que manté amb Ontinyent. Sé que estan treballant per normalitzar la situació, però el deute de la Generalitat amb l’ajuntament ens costa molts diners en interessos”, ha afegit l’alcalde d’Ontinyent.

    alcaldeiconsellerRodríguez, qui ha participat juntament amb Moragues en una jornada empresarial a la seu de la patronal tèxtil, ATEVAL, ha reivindicat davant del conseller la necessitat que la Generalitat pague les ajudes pendents no només als ajuntaments sinó també a les associacions i entitats socials, com ara Ateval. El conseller ha reconegut que la situació és complexa i que entén les reivindicacions de l’alcalde d’Ontinyent. En aquest sentit s’ha compromès a resoldre els impagaments en un espai breu de temps, una vegada el Govern articule els instruments financers que permeten al Consell adherir-se al nou Fons de Liquiditat Autonòmica i al Pla de Proveïdors, que vol que s’estenga a les administracions locals.

    En la jornada celebrada hui a Ateval s’ha informat per part del Director General de Fondos Comunitarios del Ministerio de Hacienda y Administración Pública de la situació actual i futura dels fons europeus i la seua repercusió en la indústria. En aquest sentit, l’alcalde d’Ontinyent ha intervingut insistint en què “el nostre país serà també industrial o no serà” i, per això, ha assenyalat, és “imprescindible” que des de les institucions es torne a mirar els nostres sectors tradicionals com “uns dels pilars fonamentals de la nostra economia”.

    Rodríguez ha afegit que “les dades estan ahí: des de 1995, el pes de la indústria respecte del Producte Interior Brut dels valencians ha caigut del 20,4% al 13% que representa actualment”. Segons l’alcalde d’Ontinyent, qui recentment visità Ateval com a Secretari d’Indústria del PSPV-PSOE, advertí que els empresaris  “els empresaris no desitgen una política industrial basada sols en la subvenció, sinó que demanen de les administracions autonòmica i estatal que els faciliten les coses, que els ajuden en la internacionalització de les seues empreses, en l’exportació dels seus productes -que és on està el futur-, i que els compromisos econòmics, això si, s’acomplisquen”.

    En aquest sentit, ha explicat Jorge Rodríguez, des de l’Ajuntament, i amb l’ajuda de Caixa Ontinyent i el clúster Innoval, s’han posat a disposició de les bones idees prèstecs sense avals. “Sabem que és una xicoteta gota d’aigua enmig de l’oceà de la crisi. Però també som conscients que eixe és el camí i que en eixe trajecte ens necessitem tots”, assenyalava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -