29/03/2024 - 2:31
Més

    El PP d’Ontinyent dona suport a la manifestació de demà com a mesura de pressió al caos sanitari a l’hospital després de les retallades

    Altres notícies

    La portaveu del Partit Popular a l’ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, insisteix en la importància de continuar amb la pressió social per a evitar les retallades en sanitat anunciats per la conselleria. Després de la reunió mantinguda la setmana passada entre alcaldia i la direcció de l’àrea 13, des del PP Ontinyentí afirmen que “és molt important acudir a la manifestació convocada pel Consell Veinal i el d’Inclusió Social, així com tots els grups polítics, ja que mostrar el rebuig social a aquesta mesura “és la millor manera de denunciar l’abandó que patim i advertir de les complicacions que patirem durant aquest estiu si no es posa algun remei”, afirma la portaveu del PP, Mercedes Pastor.

    En aquest sentit, i pel que respecta al tancament la planta de Medcina Interna de l’1 de juliol al 30 de setembre i la posada en marxa d’una Unitat de Curta Estada (UCE), supervisat per un internista i el manteniment de les consultes externes, des del PP ontinyentí assenyalen que la conselleria ens ha posat un pegat al que és en majúscules una altra retallada de serveis sanitaris a Ontinyent.

    Tal com apunten els populars es crearà una UCE a càrrec exclusivament d’Urgències, que seran els responsables de les decisions a prendre sobre diagnòstic, tractament i evolució i o destí dels malalts ingressats.

    A més, expliquen, el mèdic Internista (només hi haurà un), estarà a càrrec de les Consultes que genere Traumatologia, Cirurgia, Ginecologia i Urgències en horari de 8 a 15 h. Està funció la compaginaran amb l’atenció en CCEE ( Consultes Externes ) programades en horari de 12 a 15 h. pel que poca supervisió tindran els malalts ingressats en horari de 8 a 15 h., que continuaran estant sota la supervisió d’un metge d’Urgències i només estarà l’internista per a incidències, com ja està passant ara.

    Finalment des del PP esperen que siga veritat que els centres de salut de la ciutat (Sant Rafael, Barranquet i AV. Albaida) estiguen oberts durant tot l’estiu i no patisquen cap tancament en Atenció Primària.

    Els populars denuncien que a l’hospital d’Ontinyent existeix un dèficit preocupant de mèdics internistes, cardiòlegs, neuròlegs i digestius que afecta també el funcionament de les consultes externes i les llistes d’espera, amb fins a 9 mesos per a una cita de ressò-cardiograma, entre 6 i 9 mesos per a una colonoscòpia i un període d’entre 9 i 12 mesos per a atendre les consultes externes de rehabilitació, traumatologia i cardiologia.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -