30/04/2024 - 16:04
Més

    Compromís denuncia que Ens Uneix i PP utilitzen la visita institucional de Mazón per rubricar el seu pacte partidista

    Altres notícies

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat l’ús partidista de les visites i les inversions de la Generalitat Valenciana, materialitzat aquest dijous a Ontinyent amb la visita del President de la Generalitat, Carlos Mazón. La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha lamentat que les visites institucionals programades hagen sigut acotades a membres d’Ens Uneix i el Partit Popular, excloent la resta de la corporació municipal d’Ontinyent i les alcaldies de la comarca d’altres partits, i ha denunciat que s’haja fet ús de visites institucionals per a escenificar un pacte partidista PP-Ens Uneix, barrejant institucions i partits de forma deliberada. Tota aquesta situació contrasta amb la pulcritud institucional practicada sempre per les Conselleries de Compromís durant els governs del Botànic a la Generalitat.

    En paraules de M. Àngels Moreno, “aquest dijous hem assistit amb decepció a una conducta que entenem com molt poc democràtica, i que demostra una manera de fer política molt partidista. Les visites al nou Hospital General d’Ontinyent i el Museu del Tèxtil no han tingut el respecte institucional desitjable. En la primera d’elles només s’ha convidat a les alcaldies d’Ens Uneix, tot i que l’Hospital donarà servei a les persones de molts més municipis de la nostra comarca, independentment dels colors polítics. A més, en les dues visites hem observat la presència dels grups municipals d’Ens Uneix i el Partit Popular, mentre la resta de grups polítics de l’Ajuntament d’Ontinyent no estàvem presents, ja que només se’ns havia convidat a una recepció al despatx d’Alcaldia”.

    Moreno ha explicat que “aquests comportaments demostren una manera d’entendre la política i les institucions públiques molt preocupant. Unes actituds que contrasten clarament amb la pulcritud institucional que Compromís ha practicat sempre dins el govern del Botànic. Quan es feien visites institucionals de les Conselleries de Compromís, es feia partícip a tota la corporació municipal si eren inversions relatives a Ontinyent, i es convidava a totes les alcaldies de la Vall d’Albaida si eren actuacions d’àmbit comarcal”.

    “Per a nosaltres participar d’una visita institucional no és una qüestió personal, sinó que ho fem en representació de les més de 3.400 persones que han dipositat la seua confiança en nosaltres, com a principal partit de l’oposició municipal. A més, aquestes visites permeten conéixer de primera mà quines són les intencions i plantejaments del govern de la Generalitat. Excloure’ns de les visites institucionals de l’Hospital i del Museu Tèxtil suposa invisibilitzar una part important de la població i perjudicar el nostre coneixement com a representants públics sobre els temes de ciutat”, ha apuntat Moreno.

    La portaveu adjunta també ha exposat que “a més, eixa escenificació del pacte partidista entre Ens Uneix i el Partit Popular no aporta res nou en relació amb les infraestructures visitades, ja que es tracta d’inversions que han estat posades en marxa per l’anterior Govern Valencià del Botànic. De fet, fins i tot ens genera inquietud quin model de gestió tindrà el Partit Popular respecte al nou Hospital, pel fet que ha situat com a Conseller de Sanitat a un dels principals artífexs del procés de privatització de centres hospitalaris al País Valencià en el passat. En eixe sentit, la veritable novetat d’aquesta visita hauria sigut un compromís públic i ferm del Conseller per un model de gestió íntegrament pública per al nou Hospital. Mentre el Partit Popular no va fer res durant dues dècades per aquests projectes, el Botànic va fer els passos necessaris per a desencallar-los i impulsar-los”.

    La portaveu adjunta ha conclòs subratllant que “continuarem exigint respecte i un comportament institucional adequat per part del govern municipal i el govern de la Generalitat. Sembla que Ens Uneix i el Partit Popular volen trencar amb una forma de fer política centrada en el bé comú, i han començat a aplicar mecanismes que ens fan fer passos enrere en la democratització i l’obertura de les institucions. Els demanem que tinguen cura en les formes, i que si volen demostrar la seua aliança conservadora, amb el suport de l’extrema dreta, que ho facen en altres espais, i no a través de les inversions públiques i les visites institucionals”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -