19/04/2024 - 18:19
Més

    La recuperació de l’edifici de Paduana obri la porta a noves millores al barri

    Altres notícies

    La recuperació de l’ús de l’històric edifici d’oficines de l’empresa Paduana d’Ontinyent obri la porta a la realització de noves accions municipals per millorar l’entorn de la Plaça de la Concepció, on s’ubica esta construcció. Així ho ha assegurat l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui visitava aquest matí unes obres que, assenyalava, “poden ser un punt de partida per a noves inversions a l’entorn de la Plaça de la Concepció i el centre històric”, destacant en aquest sentit com a objectius la reurbanització de la pròpia plaça o l’adequació de nous espais de parking en la part posterior de l’edifici.

    L’alcalde, que visitava les obres acompanyat per la regidora de Territori, Rebeca Torró, el regidor d’Obres, Manuel Cuesta, el responsable de l’empresa, Eleuterio Mancebo, així com els arquitectes, incidia en la importància de l’obra tant pels llocs de treball que genera com per la importància patrimonial de l’edifici datat en 1919, la façana del qual està protegida com a Bé de Relevància Local.

    Des de l’empresa constructora, Eleuterio Mancebo explicava que les obres van a bon ritme, amb un més d’un 40% executat, i s’espera que estiguen finalitzades al voltant del proper mes de desembre. La propera setmana es produirà un fet destacat com serà la retirada dels voluminosos apuntalaments que han estat als últims mesos davant la façana, el formigó dels quals serà reutilitzat a les obres.

    L’antic edifici d’inspiració modernista de Paduana es trobava en molt mal estat després de la demolició de l’antiga fàbrica tèxtil, raó per la qual la família propietària va haver de cobrir tota la seua façana amb una malla de protecció per evitar la caiguda de despreniments a la via pública.

    A finals de 2013 l’empresa constructora va adquirir el solar, realitzant-se des d’aleshores els tràmits necessaris per a iniciar l’obra, uns tràmits que Mancebo destacava que “van estat molt ràpids gràcies a la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent, al qual hem d’agrair el seu interès”, assenyalava. L’actuació contempla la creació de 19 habitatges en tres plantes (6 dels quals seran àtics), 5 locals comercials, i una soterrani de nova creació amb una vintena de places d’aparcament. Les vivendes van estar venudes en la seua majoria de manera prèvia a l’inici de les obres.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -