28/03/2024 - 14:47
Més

    Ontinyent aprova celebrar anualment una setmana dedicada a la memòria democràtica

    Altres notícies

    L’Ajuntament d’Ontinyent dedicarà anualment una setmana del mes d’abril a la recuperació de la memòria democràtica en defensa de totes aquelles persones que lluitaren per la democràcia. Així serà després que el ple municipal aprovara ahir amb 17 vots favorables dels regidors de PSOE, PP i Ciutadans, i 3 en contra de Compromís i EUPV, una moció en la que també es declara l’Ajuntament com a institució compromesa amb la democràcia, la llibertat, la igualtat i el pluralisme polític.

    A la moció, defensada al ple pel regidor Joan Sanchis, s’exposa que “des de l’Ajuntament d’Ontinyent volem fer una aposta per recuperar la memòria democràtica del nostre país i fer una defensa ferma de la democràcia, únic sistema possible de convivència entre les persones”. A tal efecte, durant el mes d’abril de cada any, i dins d’esta setmana de recuperació de la Memòria Democràtica, es duran a terme conferències, xerrades, exposicions, projecció de pel·lícules, etc. “en defensa, record i homenatge d’aquelles persones que lluitaren en defensa de la llibertat al nostre país o arreu del món, una lluita contra qualsevol tipus de totalitarisme”, exposava.

    Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha adherit a la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica, una entitat impulsada des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) de la qual formen part 40 localitats valencianes. Des de l’any 2015 la ciutat compta amb una Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d’Ontinyent, creada com una eina per a la divulgació i el coneixement de dramàtics esdeveniments de la nostra història, i formada per representants polítics dels diferents grups municipals i investigadors locals així com el servei municipal d’arqueologia.

    El principal objectiu d’aquesta Comissió és la recuperació de la memòria de totes les ontinyentines i ontinyentins que varen perdre la vida, varen patir presó, deportació i/o exili, confiscació dels seus béns, treballs forçats o internament en camps de concentració dintre o fora d’Espanya per motius polítics, ideològics, religiosos o de qualsevol altra índole, durant la Guerra Civil i el Franquisme. A més, la Comissió pretén constituir un fons documental corresponent al període històric considerat.

    A la moció aprovada també es determina que la façana i els balcons de l’Ajuntament a la Plaça Major, com a clar reflexe de la pluralitat i el consens democràtic de les forces polítiques sols lluïsquen les banderes oficials, les banderes i estandards a les festes, les banderes als dies internacionals que declare Nacions Unides, i aquelles que compten amb l’acord de tots els grups municipals.

    Des del grup socialista, Joan Sanchis agraïa el vot favorable de Partit Popular i Ciutadans, i destacava que “la democràcia ens permet conviure amb llibertat, respectant les legítimes diferències d’opinions i ideologies, buscant espais de convivència i consens on tots ens puguem sentir representats”, assenyalava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -