18/04/2024 - 18:55
Més

    El PP de Benigànim rebutja rebaixar l’IBI

    Altres notícies

    Els PSPV-PSOE de Benigànim han qualificat de “absolutament ridícules” les excuses presentades el Govern Municipal del PP per rebutjar la revisió de l’ordenança reguladora de l’Impost de Bens Immobles plantejada en novembre pels socialistes.

    beniganim-1A l’últim plenari municipal, els populars al•legaren “no haver tingut temps” per comptar amb els informes necessaris per valorar l’impacte de la proposta socialista, “quan sí que l’han tingut per justificar la clavada de pota que van fer en nomenar un cronista oficial quan ja hi havia una persona amb aquest càrrec”.

    Els socialistes proposaren que es contemplara un paquet de bonificacions “que compensara a les famílies i empreses la pujada del 60% d’aquest impost que ja s’acumula als 7 anys de govern del PP de Puchades”, paquet que incloïa bonificacions en l’IBI per família nombrosa, per inversió en estalvi tèrmic o elèctric o en immobles de preeminència agrària, així com bonificacions en altres impostos (en l’IAE per a llicències d’apertura a comerços i indústries, en determinats casos de la plusvàlua municipal o en la taxa de residus a les famílies amb menys ingressos).

    Des del PSPV-PSOE expliquen que “aprofitant el període d’exposició pública de la modificació del tipus impositiu, vam intentar que, almenys, es reconsideraren les bonificacions relatives a l’IBI, ja que havien passat dos mesos i pensàvem que haurien pogut estudiar l’impacte de les mateixes, però la sorpresa ha estat que no han tingut temps per a comptar amb estos informes, quan en aquest període n’han dedicat 14, amb 31 folis i 4 testimonis de funcionaris per a intentar justificar que la cronista oficial que teníem no exercia com a tal i per tant el error del nomenament del nou cronista fet pels populars no era tan greu”.

    Els socialistes afegeixen que “el gran problema es que els informes son de la primera quinzena de gener, i lamentablement la cronista havia faltat el 2 de gener. Tenen temps per al que volen i gestionen pitjor que mal, i al final la seua incompetència la paguen els veïns i veïnes, com està passant amb el greu embolic en el que ens han clavat amb la residència i la sentència de Gerocleop. Al PP poden apuntar el ventilador on vullguen, però les seues excuses ja no se les creu ningú”, conclouen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -