28/03/2024 - 13:45
Més

    Rodríguez: “Els ajuntaments tenen problemes per haver-se vist obligats a fer de banc de la Generalitat”

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent participa a un debat al voltant de la situació econòmica dels municipis valencians

    L’impagament del deute de la Generalitat Valenciana amb els ajuntaments valencians està causant a estos nombrosos problemes, en veure’s obligats a fer de bancs per a l’Administració Autonòmica. Aquesta va estar una de les principals qüestions que va destacar ahir l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la seua participació al programa debat “Raonem”, un dels espais més vistos a l’àrea metropolitana de València a través de Levante TV. Al programa d’ahir també participaren l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara (PP); Eva Sanchis, portaveu de Compromís a Godella, i Amadeu Sanchis, portaveu d’EUPV a València.

    L’espai estava dedicat a analitzar la situació econòmica dels ajuntaments valencians en complir-se un any des de les darreres eleccions municipals, destacant-se per part del primer edil ontinyentí el problema de la manca de finançament dels ajuntaments, “un tema que està pendent des del principi de la democràcia i que en l’actual context és encara més greu”. Jorge Rodríguez explicava que els ajuntaments estan donant serveis per als que no tenen competències, el que, “afegit a la fallida de la Generalitat”, ha obligat als municipis a convertir-se en una mena de bancs per al Consell, “en haver d’avançar diners de serveis que són responsabilitat de la Generalitat Valenciana, diners que a més a més passa el temps i esta no paga”, apuntava.

    Jorge Rodríguez feia en aquest punt referència als 3’5 milions d’euros que té la Generalitat de deute amb Ontinyent, que en cas d’haver-se ingressat, hauria evitat al consistori el adherir-se al “Pla Montoro” de pagament als proveïdors. L’alcalde d’Ontinyent va exposar també que hi ha dues maneres d’eixir de la crisi: “amb retalls com els que proposa el Govern Central de Mariano Rajoy, o amb ajustos que no suposen una pèrdua de serveis per a la ciutadania i que servisquen per a obtenir diners per a la promoció econòmica”, destacava.

    En aquest sentit, el primer edil va posar com a exemple accions empreses a Ontinyent com la revisió a la baixa de contractes amb els proveïdors o la redistribució de locals municipals amb l’eliminació de lloguers. L’alcalde d’Ontinyent destacava també que tot i la crisi, Ontinyent “segueix sent una ciutat amb una xarxa de Benestar Social envejable, que no s’ha retallat, sinó mes be al contrari”.

    L’alcalde també va fer referència a altres qüestions, com la mala gestió econòmica que s’ha fet en determinats municipis fent inversions “com l’accés al riu Clariano que es va fer a Ontinyent, al qual es van gastar molts diners i que no era una actuació prioritària”. Igualment, Jorge Rodríguez va reivindicar la figura del polític municipal, dedicat a la funció publica “amb un sou molt per davall del que la gent es pensa”, puntualitzava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -