19/04/2024 - 14:50
Més

    M. Àngels Moreno, Gabriel Portero i Helena Gandia encapçalaran amb Nico Calabuig la llista de Compromís per Ontinyent

    Altres notícies

    Aquest dimecres quedava aprovada la capçalera de la llista electoral de Compromís per Ontinyent per a les Eleccions municipals del pròxim 28 de maig. L’Assemblea Local, celebrada a la Seu de la formació valencianista al Carrer Major, decidia per unanimitat que Maria Àngels Moreno Martínez, Gabriel Portero Valls i Helena Gandia Galbis ocupen els llocs 2, 3 i 4 de la candidatura respectivament, que acompanyaran al candidat a l’Alcaldia, Nico Calabuig. En les pròximes setmanes continuaran anunciant-se els noms que formaran la llista electoral completa.

    El candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig, apuntava que “fa mesos que venim treballant en la confecció de la nostra llista per a les Eleccions Municipals del pròxim 28 de maig. És tot un honor poder anunciar que persones amb tanta preparació, estima per Ontinyent i participació social com M. Àngels Moreno, Gabriel Portero i Helena Gandia m’acompanyaran en la capçalera de la candidatura. Vull agrair-los la seua implicació en el repte de guanyar l’Alcaldia per construir un futur millor per a la nostra ciutat. Amb elles i ells, i junt amb totes les persones que anirem anunciant en les pròximes setmanes, som un equip divers i molt il·lusionant. Un equip preparat per a treballar de la mà de la ciutadania en donar un nou impuls al nostre municipi i aconseguir el canvi en positiu que necessita Ontinyent”.

    Maria Àngels Moreno ocuparà el lloc número 2

    Maria Àngels Moreno Martínez té 40 anys. És llicenciada en Filosofia per la Universitat de València, i actualment professora a l’IES Pou Clar d’Ontinyent, al Cicle Superior de Promoció de la Igualtat de Gènere. Anteriorment ha treballat a Acció Cultural del País Valencià, a la delegació de la Vall d’Albaida, i a l’Ajuntament de Montaverner, en la coordinació del festival de cinema documental ‘Mon.doc’. També ha coordinat el programa “Poble Nou Endins”, per a la dinamització del barri del Poble Nou. Ha col·laborat amb l’Associació d’Amistat amb el Poble Sahrauí, la Colla Ecologista ‘L’Arrel’ o l’EcoXarxa. A més, també compta amb experiència en la política municipal, ja que des de febrer de 2022 és regidora i portaveu adjunta del grup municipal Compromís per Ontinyent, junt amb Nico Calabuig.

    En paraules de M. Àngels Moreno, “em presente en el lloc número 2 d’aquesta candidatura perquè vull continuar treballant per les ontinyentines i ontinyentins, i fer-ho des del futur govern municipal. Som un equip plural, divers en edat, gènere, professió, moment vital o inquietuds, i volem recollir tot eixe talent i posar-lo al servei de la nostra ciutadania. Aportarem la nostra experiència acumulada en aquest temps, i totes aquelles propostes orientades a millorar Ontinyent en àmbits tan diversos com la igualtat, sostenibilitat, benestar social, joventut, patrimoni, promoció econòmica, cultura o esport. Tenim un projecte de ciutat amb les prioritats clares, i volem posar-lo en pràctica des de l’alcaldia”.

    Gabriel Portero s’incorpora com a número 3

    Gabriel Portero Valls té 48 anys. És llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de València i ha exercit de professor d’aquesta matèria a Sabadell, Terrassa, València i Ontinyent. Després de tres cursos a l’IES Jaume I, actualment és professor a l’IES Pou Clar. És músic, amb formació en piano i també en contrabaix, instrument amb el qual forma part de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Ha sigut membre del grup Scout ‘Mafeking’ Ontinyent, així com dels Juniors de Sant Josep. A més, també ha participat en l’organització de la Festa de Sant Antoni Abat del barri de l’Ermiteta en els últims anys.

    Gabriel Portero assenyalava que “he decidit fer aquest pas endavant, i formar part de la capçalera de la llista en el número 3, perquè Ontinyent necessita la implicació de totes i tots per a continuar avançant. Des de Compromís per Ontinyent tenim clar un projecte de govern que reorganitze les prioritats municipals, millore les formes, augmente la participació ciutadana, reduïsca el deute i atenga les necessitats diàries de les ontinyentines i ontinyentins. I per a fer tot això possible, estem donant forma a un equip de gent compromesa amb la nostra ciutat i la nostra gent. En els últims quatre anys hem treballat propostes de manera constant i constructiva, i és el moment de fer-les realitat. És un repte ambiciós i il·lusionant”.

    Helena Gandia es presenta com a número 4

    Helena Gandia Galbis té 52 anys. És especialista d’infermeria obstètrica-ginecològica. Ha treballat com a comare als hospitals de Xàtiva i Alcoi. A Ontinyent ha treballat des de 2006 al Centre de Salut, on va iniciar i acompanyar el Taller de lactància. En 2019 es va incorporar al paritori de l’Hospital d’Ontinyent. Ha estat formadora als Espais Familiars de l’Ajuntament i l’Escola de Mares, i també realitza xarrades i tallers sobre gestació, part, lactància i sexualitat a diverses escoles de la ciutat i al col·lectiu d’Ames de Casa ‘Tyrius’. És sòcia de l’Associació de comares de València i de Lligam. Va ser guardonada amb el Premi 8 de Març de l’Ajuntament d’Ontinyent en 2017 en reconeixement a la seua tasca com a comare i el seu activisme. És membre de la Comissió d’igualtat i violència de gènere del departament sanitari Xàtiva-Ontinyent.

    Helena Gandia exposava que “em presente en el número 4 per a aportar la meua visió i inquietuds a tota la ciutadania. Necessitem repensar moltes situacions que vivim com a societat, i des de l’àmbit local tenim possibilitats i espais per a fer-ho. Ens hem posat molts objectius, entre els quals està una major promoció de la salut, l’atenció de les nostres necessitats diàries, una vertadera aposta per oferir oportunitats laborals, d’oci i de creixement personal per a la gent jove, una atenció integral i acurada per a la gent major, o la construcció d’una ciutat més amable i inclusiva a tots els nivells, des del transport fins a l’urbanisme. Tenim molta feina per davant, i moltes ganes de portar-la a terme”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -