27/07/2024 - 7:12
Més

    El PP asumirà la presidència de la Mancomunitat de la Vall després de la moció de censura a Albaida

    El PP, a la caça de la presidència: Les repercussions de la moció de censura a Albaida sacsegen la Mancomunitat de la Vall

    Altres notícies

    Després de la recent moció de censura que va proporcionar al popular Juan Carlos Roses l’alcaldia d’Albaida, el PP ha iniciat moviments per assegurar-se el control de la presidència de la Mancomunitat de Municipis de la Vall, una posició fins ara dominada per forces de l’esquerra des de 2015.

    La pèrdua de la condició d’alcalde d’Albaida i de regidor delegat per part d’Alejandro Quilis ha implicat que no pugui continuar dirigint la Mancomunitat. Gonzalo Catalá, alcalde de Pinet i membre del PP, assumirà provisionalment la presidència fins a una nova votació que probablement el ratificarà en el càrrec.

    Aquests canvis també es reflectiran en la composició del plenari de la Mancomunitat, amb el PP ampliant la seva majoria a 25 representants de 68 en total. Es preveu que aquesta setmana l’Ajuntament d’Albaida designi els seus nous representants a la Mancomunitat, resultat que afavorirà els populars en detriment de Compromís i el PSPV.

    En els pròxims dies, el PP es reunirà amb Ens Uneix per explorar acords que puguin treure la Mancomunitat de la paràlisi en què es troba. Les dues parts mostren una “bona predisposició” per definir el nou organigrama de l’institució.

    Des de Ens Uneix, es manté la proposta d’un repartiment equitatiu de la junta de govern, basat en els resultats electorals. També defensen la necessitat de repartir les vicepresidències entre les diferents forces.

    Compromís ha acusat de “estratègia” per apartar-los de la Mancomunitat, mentre que des de Ens Uneix critiquen els conflictes interns de Compromís com a origen de la moció de censura. Tot i les disputes partidistes, l’objectiu és que la Mancomunitat funcioni de manera eficient, tot destacant la necessitat de superar la situació de desprestigi heretada de l’anterior gestió de Compromís i el PSPV.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Agullent impulsa la cultura literària amb la presentació de ‘Penya Llisa’ i el 35è aniversari de la biblioteca

    L'Ajuntament d'Agullent ha presentat el sisè número de la revista literària municipal 'Penya Llisa' i la imatge del 35è...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -