30/04/2024 - 18:22
Més

    El Partit Popular no aprova en ple la pujada de sous i l’augment d’alliberats a Aielo de Malferit

    Altres notícies

    Durant el ple d’organització en la localitat aielonera, es va generar un intens debat entorn de l’aprovació de dues dedicacions exclusives amb un sou de 40.000 € bruts per a l’alcalde d’Aielo de Malferit, el socialista Juan Rafael Espí Mompó, i altres 38.000 € per al primer tinent d’alcalde i portaveu de Compromís, Cristian Verdú. Aquesta proposta no va comptar amb el suport del Partit Popular.

    Segons la portaveu popular, Luci Bataller, “no serà el PP qui valide aquesta proposta d’incrementar dos alliberats a sou complet a l’ajuntament d’Aielo de Malferit. És una decisió que han d’aprovar-se ells mateixos i validar-la en el ple després d’un pacte que s’ha demostrat des del minut un no serà beneficiós per a la localitat”.

    Bataller també va destacar que “aquests dos sous, donats d’alta en la seguretat social des de dissabte passat 1 de juliol, corresponen pràcticament a dos sous d’alcalde amb dedicació exclusiva. Si en la legislatura passada, també amb un pacte de PSOE i Compromís, només teníem a l’alcalde alliberat amb dedicació exclusiva i un regidor a temps parcial durant un cert temps, el pacte signat entre PSOE i Compromís per a aquesta legislatura, a més de difícil, duplica els costos per a les arques públiques”.

    Cal recordar que en el ple d’investidura, tant el portaveu de Compromís com l’actual alcalde socialista van explicar que aquesta legislatura comptarà amb dos alcaldes. El primer, el socialista Juan Rafael Espí, estarà dos anys i mig com a alcalde, mentre que el segon serà el portaveu de Compromís, Cristian Verdú, a qui el socialista li cedirà la vara de comandament al febrer de 2026, si es compleixen els acords.

    Bataller va indicar que el fet de començar la legislatura amb dos alliberats a sou complet està relacionat amb aquest canvi de vara de comandament. En les seues paraules, “quan li donen la volta a la vara de comandament, o canvien d’alcalde, la butxaca de cap d’ells el note. Qui ho notarà? Les arques públiques, perquè només amb tirar de calculadora sabem que en quatre anys entre els dos el cost serà de més de 312.000 euros, cinquanta milions de les antigues pessetes”.

    A més, Bataller va esmentar que “tot això sense entrar a valorar els pocs auguris que es pronostiquen en un govern que va nàixer a martellades i que ara està traient a la llum la lletra xicoteta del contracte que van ometre el dia de la investidura”, en referència als sous de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde.

    La portaveu del Partit Popular a Aielo de Malferit va concloure la seua intervenció amb un vot en contra, afirmant que esperem que els fruits de la seua gestió siguen grandíssims. El poble l’està esperant i nosaltres també. Tot es veurà”, va afirmar.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -