El Govern recull la proposta de subvencionar també les despeses de reallotjament dels evacuats

Ontinyent ha sol·licitat a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana la necessitat urgent d’incorporar una nova modalitat d’ajudes directes de primeres necessitats a les corporacions locals. La primera tinent d’alcalde, Natalia Enguix, transmetia aquesta necessitat al delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, en la reunió mantinguda ahir a Moixent, que comptava amb la presència de tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), així com de la Demarcació de Carreteres de l’Estat, de les Àrees d’Agricultura i Protecció Civil de la Delegació del Govern i la Diputada de Benestar Social i Qualitat Democràtica de la Diputació de València, Pilar Sarrión.

Enguix explicava que “ara mateixa l’Ajuntament està asumint unes despeses molt elevades per poder atendre a les persones desallotjades i continuar garantint els seus drets fonamentals” i incidia en la “necessitat urgent” de disposar “d’aquestes ajudes directes perquè el Real Decret actualment no contempla este tipus d’ajudes cap a les corporacions locals que ens puguen donar suport econòmic”, assegurava. Cal recordar que, al voltant d’un centenar de veïns i veïnes del carrer de la Cantereria van abandonar les seues cases com a conseqüència de la DANA. L’Ajuntament d’Ontinyent que des del primer moment va donar allotjament a les persones evacuades brinda, ara mateixa, allotjament, menjar i medicaments a 44 persones tant a l’alberg municipal com a pensions. 

En aquest sentit, el delegat del Govern va explicar les ajudes estatals disponibles actualment i acordava traslladar la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent al Consell de Ministres d’aquest divendres per tal de donar resposta a les necessitats de les persones evacuades. 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

UGT i CCOO també assistiran al Pacte per la Sanitat convocat per PSPV, Compromís i EU

La Unió General de Treballadors (UGT) del País Valencià, a través de la seua organització …