28/03/2024 - 12:37
Més

    Albaida aprova per unanimitat declarar 2015 com “l’Any Messa”

    Altres notícies

    A la sessió plenària celebrada el passat dijous 29 de gener, el plenari de l’Ajuntament d’Albaida va aprovar per unanimitat declarar el 2015 com “L’Any Messa”. Amb aquesta proposta, que va sorgir de dos dels artistes més consolidats de la nostra població, Josep Sanjuan i Rafael Amorós, es pretén retre-li homenatge al pintor albaidí.

    Des de fa uns mesos, els col•lectius implicats en coordinació amb la família de l’artista, ja han estat preparant actes de commemoració de l’any Messa. Han preparat exposicions a Albaida, Ontinyent, València, així com actuacions musicals i de dança. Entre molts més actes, es realitzarà, el proper mes d’octubre, una exposició retrospectiva al Palau dels Milà i Aragó per així retre el merescut homenatge a la figura de tant apreciat creatiu fill d’Albaida.

    El ple municipal d’Albaida creu mereixedor a l’artista dels homenatges i actes programats a Albaida i altres ciutats. Més encara quan Messa va ser un artista que, malgrat haver recorregut i viscut en diferents ciutats, intercanviant coneixements, i tractant noves tècniques i corrents, sempre va sentir la necessitat de retornar a la seua estimada Albaida, per recuperar el seu passat i reiniciar amb renovades forces el seu important treball, ja en plena maduresa vital.

    La regidora de cultura, Lucia Company, ha assenyalat que Francesc Sempere Fernández de Mesa “fou un artista autodidacta, inconformista, explorador de noves tècniques i que va mantenir una trajectòria alternativa i diferenciadora a la del denominador comú dels artistes del seu temps. Una figura excepcional i singular, fora dels registres habituals, que engrandeix el nom d’Albaida allà on se’n parla d’ell i de la seua obra”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -