12/04/2024 - 13:22
Més

  El primer “Festival de Primavera” s’obrirà amb una jornada de música i arts al carrer amb més de 350 artistes

  Altres notícies

  Ontinyent estrenarà el seu primer “Festival de Primavera” el proper 30 d’abril amb “MusicArt” una jornada de música i arts al carrer que comptarà amb la participació de més de 350 artistes. El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda; el de Cultura, Àlex Borrell; i el director D’AD LIBITUM, Lluis Muñoz, presentaven aquest dimecres en roda de premsa a la Casa de Cultura aquest “MusicArt” que organitzen l’Ajuntament i AD LIBITUM (dins del seu 25 aniversari) i que comptarà amb la participació de nombroses entitats i associacions locals i d’altres municipis valencians.

  Pablo Úbeda explicava que el Festival de Primavera, “és un nou instrument d’impuls a la dinamització i promoció de la ciutat i els seus sectors productius, que a més va a servir per reivindicar la cultura com a element que també ajuda a fer la ciutat més pròspera”. El regidor avançava que aquest festival inclourà també altres activitats a les setmanes posteriors de les que es donaran detalls pròximament, i que inclouran la participació dels sectors comercial i hosteler. El tret d’eixida serà el 30 d’abril “Music Art”, un festival de música i arts al carrer que Àlex Borrell explicava que es farà confluïr amb la celebració dels 25 anys d’AD LIBITUM. Tots dos regidors posaven de relleu el moment “especial” que suposarà el festival després dels dos anys de pandèmia, així com la participació d’entitats, associacions i empreses “que són part fonamental d’una ciutat que vol mostrar el seu dinamisme i exercir com a capital de comarca que és” apuntava Úbeda.

  Des d’AD LIBITUM, Lluis Muñoz tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament, així com per a les institucions i colaboradors que han donat suport a l’activitat de l’escola de música en estos 25 anys, “als quals dediquem aquest festival, que repren el plantejament d’una primera edició que va tenir lloc fa 15 anys al Carrer Major, i que ara s’amplia i esten a altres espais de la ciutat”. Muñoz explicava que “MusicArt” constarà de dues parts, un festival itinerant adreçat a públic familiar i una segona part més que tindrà una part dedicada a altres disciplines artístiques, i que tindrà lloc al barri de La Vila.

  La primera part, « MusicArt Kids », començarà a les 17 :00 hores a la Plaça de la Concepció, amb un espectacle a càrrec de Dani Miquel, al que el Director d’AD LIBITUM es referia com “tot un referent en la recuperació de les nostres cançons i el relleu natural de Paco Muñoz”. A les 18:00 hores començarà una desfilada del propi Dani Miquel amb el grup de percussió i dolçaines La Colla fins arribar a l’Ajuntament, on tindrà lloc un encontre de violí Suzuki de la Comunitat Valenciana amb participació d’alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Finalment, a les 19:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament actuarà la música, pedagoga i autora de cançons infantils Dàmaris Gelabert.

  La segona part tindrà lloc des de les 20 :00 a les 22 :30 al barri de La Vila, la part central de “MusicArt” que comptarà amb l’actuació d’artistes com “Violonceli Brothers” (finalistes del concurs Got Talent Espanya); “Gatos Revoltosos Gyspie Quartet”; Marina Dàmer, coneguda per la seua participació a musicals de Disney; el tecno-house de Magma System; el blues-pop-rock de Combo AD LIBITUM i el pop d’AD LIBITUM modern Choir. En la part d’arts plàstiques es comptarà amb Font d’Art, l’acadèmia de dibuis de Cristina Garcia ; l’Acadèmia d’Art de Maria Castro; Adaón; i diversos artistes independents. També haurà espectacles de Dansa amb els ballets de Masters i Òpera ; Teatre amb “Pantomima Teatre” i “Teatre per a tots”; sent tota la jornada inmortalitzada per l’associació fotogràfica AFO. Per acabar, hi haurà un fi de festa amb el grup “Lemons” a la Plaça de l’Esglèsia a les 22:30, amb un servei de menjar i beguda a càrrec de restauradors locals.

  Pablo Úbeda, Àlex Borrell i Lluis Muñoz agraïen la participació de totes les persones i entitats que participaran d’una jornada “que mostrarà tot el potencial cultural amb que compta Ontinyent”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -