28/03/2024 - 23:03
Més

    Compromís recorda els “Ontinyent Participa” pendents: espai de concerts, coberta del Mercat i pujada al Cementeri

    Altres notícies

    Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha recordat els incompliments del govern municipal amb el programa de participació ciutadana “Ontinyent Participa”. A hores d’ara continuen sense executar tres obres votades per la ciutadania fa cinc i quatre anys, com són la creació d’un espai definitiu per a grans concerts i festivals, la millora de l’accés de vianants de l’estació al cementeri, i la substitució de la coberta del Mercat municipal. El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno han lamentat la deixadesa del govern local amb aquests projectes, que van nàixer de la participació ciutadana i són necessitats importants en matèria de salut, cultura, mobilitat, promoció econòmica, oci juvenil i seguretat.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “ha passat un any més i el govern municipal continua incomplint la voluntat ciutadana expressada en 2017 i 2018 a Ontinyent Participa. És intolerable que projectes votats fa tants anys continuen pendents d’executar, i la majoria absoluta de La Vall ens Uneix es limite a excusar-se, deixar passar el temps i mirar cap a un altre costat. Si aquest govern municipal no assumeix un compromís ferm de realitzar prioritàriament aquestes inversions, estarà desacreditant la participació ciutadana i posant en risc la confiança de la gent en el programa. Un fet que s’ha començat a observar en els últims anys, amb la pèrdua de 2.600 votants en tres edicions, fins a marcar el registre més baix de participació l’any passat”.

    Calabuig ha recordat que “des de Compromís per Ontinyent hem insistit durant tota la legislatura a través de mocions, precs i negociacions del Pressupost Municipal, per a reclamar l’execució d’uns projectes que són fruit de la voluntat popular i, per tant, d’obligat compliment. A més, cadascun d’ells repercuteix en diferents àmbits importants per a la vida de les persones com són la salut, la cultura, la mobilitat, la promoció econòmica, l’oci juvenil o la seguretat”.

    “La creació d’un espai definitiu per a grans concerts i festivals seria un factor clau per a l’ampliació de l’oferta cultural i musical d’Ontinyent, i un impuls a les alternatives d’oci juvenil que necessitem. A més, la programació d’activitats en aquest espai també repercutiria en la promoció econòmica del comerç i serveis de la nostra ciutat, a causa de l’augment de visitants. És prioritari abordar la seua construcció, ja que ni l’esplanada de Tortosa i Delgado reuneix les condicions òptimes a nivell tècnic i de seguretat, ni és admissible que es facen experiments de dubtosa legalitat com la celebració de concerts en el pàrquing de Paduana amb informes contraris de l’Interventor Municipal, com ja va ocórrer en els concerts de Festes”, ha apuntat el portaveu.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta de la formació valencianista, M. Àngels Moreno, ha subratllat que “en el cas de la coberta del Mercat Municipal, estem parlant d’una qüestió molt seriosa de salut. La coberta actual és d’un material nociu, cancerigen, i per tant és urgent la seua substitució, per tal de millorar la seguretat i la salut de la ciutadania i els comerciants de l’espai. Mentre aquesta obra continua sense data d’inici, el govern municipal pretén gastar 130.000 euros instal·lant unes escales mecàniques per a pujar del Barranquet al ‘Mercat de dalt’, tot i que l’accés a aquest mercat ja està adaptat per a totes les persones amb una rampa. Aquestes escales mecàniques exteriors, que suposaran una alta despesa de manteniment diari, no són fruit de la voluntat popular sinó de la necessitat de crear titulars d’aquest govern, però malauradament, a hores d’ara estan per davant d’una necessitat reclamada per la gent en novembre de 2018”.

    “Pel que fa a la millora de l’accés de vianants de l’estació al cementeri, el gran volum de gent que transita diàriament per la zona demostra la necessitat de portar-la a terme. Aquesta actuació és clau per a garantir la seguretat viària de totes les persones, i també reforça la promoció d’una vida i una mobilitat més saludable, ja que la gent que passa a peu per la zona ho fa per a caminar i fer activitat esportiva. Resulta evident que quan més de 2.500 persones van fer guanyadora aquesta proposta l’any 2018 no volien que es redactara un projecte i quedara oblidat en un calaix, sinó que es portara a la pràctica. El govern municipal fa anys que sap quina és la demanda de la ciutadania però sembla que vol mirar cap a un altre costat”, ha apuntat Moreno.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs manifestant que “Ontinyent Participa va nàixer com un programa pioner durant el govern de coalició entre Compromís, el Partit Socialista i Esquerra Unida en la legislatura 2011-2015, per tal d’aprofundir en les formes de participació, escoltar activament a la ciutadania i fer-la protagonista de les decisions pressupostàries. Incomplir eixes premisses, deixant sense executar projectes claus votats pels nostres veïns i veïnes, trenca l’esperit d’un programa que cada vegada s’assembla menys a la potent iniciativa que vam posar en marxa fa anys”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -