21/06/2024 - 0:40
Més

  Josep Antoni Albert serà el director general de les ITV’s

  Altres notícies

  L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ocuparà la direcció general de la societat mercantil
  L’empresa pública té previst modernitzar i ampliar les estacions d’ITV i reduir les tarifes un 20%

  València (16.11.22). El Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, S.A, s’ha reunit en la seua primera sessió constitutiva per a aprovar el nomenament de diferents càrrecs de l’empresa pública mercantil creada per a la gestió de la inspecció tècnica de vehicles en la Comunitat Valenciana a partir del pròxim 1 de gener de 2023.

  D’aquesta manera, en la trobada, que ha estat presidit pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, com a president del Consell, s’ha nomenat a Josep Antoni Albert i Quilis com a director general de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, S.A. Josep Antoni Albert és Llicenciat en Dret per la Universitat de València i exerceix actualment el càrrec d’alcalde a l’Ajuntament d’Albaida.

  Així mateix, s’ha nomenat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Mª José Mira, com a vicepresidenta primera de la societat, a la directora general de l’Ivace, Júlia Company, com a vicepresidenta segona i a Josep Antoni Albert com a secretari del Consell d’Administració.

  Rafa Climent ha destacat que entre els objectius de la societat es troba la reducció d’un 20% en les tarifes i la modernització de les estacions d’ITV mitjançant la instal·lació, entre altres accions, de plaques fotovoltaiques per a fer front al canvi climàtic. També ha assegurat que es construiran noves estacions d’ITV “per a oferir a la ciutadania un servei pròxim i de qualitat amb l’objectiu que no haja de realitzar desplaçaments de més de 30 km des del seu lloc de residència per a passar el servei tècnic dels vehicles”.

  Per part seua, el nou director general de la societat pública, Josep Antoni Albert, ha agraït la confiança depositada en ell pel nomenament “davant aquest gran repte de la gestió directa del servei d’inspecció tècnica de vehicles en la Comunitat Valenciana” i ha assegurat que “aquesta gestió directa permetrà millorar el servei i economitzar els preus en benefici de les usuàries i usuaris”.

  Assistents Consell d’Administració

  El Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles S. a. ha comptat amb l’assistència per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball del conseller Rafa Climent; la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí; la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Silvia Cerdà, el director general d’Economia Sostenible, José Vicente Soler, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

  De la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic han participat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Mª José Mira, i el sotssecretari de la Conselleria, Daniel González.

  Així mateix, han assistit com a representants de les organitzacions sindicals, Félix Sales d’UGT-PV, Mª Pilar de Vera de CCOO-PV, Manuel García d’Intersindical Valenciana i Ruth López de CSIF.

  Cal recordar que l’actual servei d’inspeccions d’ITV es realitza de manera indirecta mitjançant la concessió administrativa a set empreses que exerceixen aquesta activitat per repartiment físic de l’àmbit geogràfic de la Comunitat.

  Davant el venciment el 31 de desembre 2022 dels contractes de concessió vigents, la Generalitat gestionarà directament el servei d’ITV per a salvaguardar la seguretat viària en les carreteres valencianes, la millora en la qualitat del servei, la rebaixa de les tarifes per a les persones usuàries i una gestió transparent i eficient.

  La gestió del servei d’ITV en la Comunitat Valenciana es desenvoluparà de conformitat amb el que es disposa en el Reial decret 920/2017, de 23 d’octubre, pel qual es regula la inspecció tècnica de vehicles.

  Tal com estableix el Decret llei 3/2022, de 22 d’abril, està previst que, una vegada finalitzada la vigent concessió administrativa, el servei d’ITV en la Comunitat Valenciana es prestarà en règim de gestió directa, així com que l’ús de les instal·lacions de les estacions d’ITV necessàries per a prestar el servei se cedirà a la nova mercantil, mitjançant l’adscripció directa dels béns afectes al servei públic d’ITV previst en l’article 53.3 de la Llei 14/2003, de 10 d’abril, de Patrimoni de la Generalitat Valenciana.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -