21/04/2024 - 15:33
Més

  Llum verda a la subvenció de 500.000 euros per al Museu del Tèxtil d’Ontinyent

  Altres notícies

  La Generalitat Valenciana aprovava el passat divendres el conveni pel qual concedirà 500.000 euros a la Fundació Museu del Tèxtil per al projecte i actuacions prèvies de creació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent. Aquesta signatura es produeix després que el passat juliol el Patronat de la Fundació aprovara per unanimitat i també signara el conveni amb la Generalitat.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, també President de la Fundació Museu del Tèxtil, ha destacat “el treball coordinat i unit dels patrons de la Fundació Museu del Tèxtil, entre ells l’Ajuntament, ATEVAL i Caixa Ontinyent, per a, amb ajuda de la Generalitat, fer realitat un projecte il·lusionant que és també una aposta pel futur del sector”, manifestava. En aquest sentit, cal recordar que conveni inicia el camí on es materialitzarà l’estudi, conservació, restauració, recerca, promoció i difusió del patrimoni valencià relacionat amb l’activitat tèxtil.

  A estos 500.000 euros cal afegir els 300.000 euros pressupostats per l’Ajuntament per enderrocar allò que no té cabuda en el futur espai. La primera fase de la rehabilitació després dels enderrocs permetran habilitar un primer edifici plantejat com a nou contenidor per al programa museístic, amb una superfície edificada de 622’17 m2 repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres lavabos i un vestíbul de lavabo; i un semisoterrani amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster i un transformador.

  L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m2 amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, entre enguany i el primer trimestre de 2019, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -