11/12/2023 - 17:57
Més

  Augmenta la programació cultural d’Ontinyent, i amb ella l’ús d’altres sales

  Altres notícies

  La Sala Gomis d’Ontinyent ha incrementat el seu ús per a activitats culturals en un 40% durant l’últim any. Segons dades fetes públiques hui pel regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, l’antiga Sala Multiusos, que en 2014 va acollir 45 activitats culturals, xifra que en 2015 ha augmentat fins a les 75. Aquest augment no ha anat en detriment de l’altra gran instal·lació cultural municipal, el Teatre Echegaray, que al mateix període registrava un augment del 12% (de 117 a 132 activitats).

  Peris destacava que “potenciar de un millor aprofitament dels espais culturals municipals és un dels objectius que va avançar el nostre alcalde Jorge Rodríguez per a esta legislatura en matèria cultural, més encara al cas de la Sala Gomis, i estes xifres demostren que estem avançant en esta línia”, explicava. El coordinador de Política per a les Persones posava de relleu que s’està treballant per repartir l’activitat cultural durant tot l’any, i que amb l’entrada en vigor en 2016 de l’eliminació de la taxa d’us de la Sala Gomis i el Teatre Echegaray per al seu ús per les associacions “estes xifres encara han de millorar”.

  A la roda de premsa Peris compareixia junt al regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui donava detalls de la programació cultural prevista per al trimestre d’abril a maig, que té a la música en valencià i al teatre com a principals protagonistes: en matèria musical, destaca l’actuació del cantautor Raimon dins la seua gira “Raimon a Casa” el 23 d’abril; o la del cantaor Pep Gimeno “Botifarra” i el músic Pau Chàfer el 29 del mateix mes.

  L’orquestra Simfònica Caixa Ontinyent ha previst dos concerts aquest trimestre, un els dies 15 i 16 d’abril dedicat a “l’orquestra al cinema” amb la interpretació de bandes sonores, i altre d’homenatge al 350 aniversari de l’ermita de Sant Esteve el 5 de juny. Així mateix, el 28 de maig tindrà lloc el IX Festival de Cors “Ciutat d’Ontinyent” amb la participació de les corals de Sant Josep, Santa Maria i Beneixama, a més de l’Associació Musicovocal Nou Orfeó.

  Àlex Borrell incidia en què “l’aposta que vam encetar pel teatre segueix vigent”, i en aquest sentit explicava que el 7 de maig arribarà a l’Exhegaray Raúl Cano e Yllana amb l’espectacle còmic “Action Man”; i el 11 de juny ho farà “La Guerra dels Mons 2.0”, obra en la que l’Horta Teatre s’inspira al joc de confusió als mitjans que creara Orson Wells a la fin de 1938. Cal destacar que dons d’aquesta programació s’inclouen dues xerrades al voltant de l’Any Gomis que impulsa l’Ajuntament, divendres 15 d’abril al Centre Cultural Caixa Ontinyent a càrrec d’Alfred Bernabeu sobre Ontinyent en temps de Gomis, i dijous 28 d’abril a l’Epa Sant Carles a càrrec de Manolo Requena sobre Gomis i la tradició musical a Ontinyent.

  A més a més hi haurà una exposició a la Casa de Cultura dedicada també al 225 aniversari del naixement de Josep Melcior Gomis; altra al MAOVA sobre els grans carnívors a la prehistòria valenciana; i fins a 27 concerts, gales, festivals i actuacions programades per les associacions de la ciutat, l’activitat de les quals es tracta de dinamitzar des de la regidoria.

  Jaime Peris afegia que “apostem perquè la regidoria de Cultura estiga al servei dels creadors, donant-los els mitjans necessaris per a la difusió de les seues creacions; apostem per coordinar l’activitat cultural de la ciutat, desenvolupant una política cultural municipal transversal a tots els sectors; estem estimulant els processos de creació i intentant dotar el territori d’instruments per a la connexió amb les idees més actuals; i estem repartint l’oferta cultural de manera més coherent durant tot l’any. Augmentar en un 28% l’ús conjunt de les grans instal·lacions culturals municipals és mostra i resultat de tot açò, i anem a seguir treballant en esta línia”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -