24/04/2024 - 12:37
Més

    Compromís per Ontinyent es reuneix amb l’Associació Veïnal d’Ausiàs March per tractar les necessitats de la zona

    Altres notícies

    Aquest dimecres tenia lloc a la seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre Nico Calabuig i M. Àngels Moreno, portaveu i regidora de Compromís per Ontinyent, i membres de la junta de l’Associació de Veïns Ausiàs March d’Ontinyent, encapçalats pel seu president, Francisco Malpartida. Durant la trobada es van abordar diferents demandes del veïnat de la zona, com la necessitat d’impulsar activitats culturals al parc, l’augment dels equipaments i la vegetació de l’espai, el manteniment de la vigilància a peu per part de la Policia Local o el desbrossat i cura dels solars ubicats al costat d’alguns edificis. A més, en clau de ciutat, es va plantejar la necessitat de comptar amb alternatives d’oci suficients per a la població jove.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “ha sigut un plaer poder realitzar aquesta reunió per conéixer amb més detall les necessitats que té el veïnat de la zona d’Ausiàs March. Una de les qüestions principals que compartim amb l’associació és que cal impulsar noves activitats culturals en la zona, aprofitant els diferents espais amb què compta el parc Ausiàs March. Açò permetria atraure gent de totes les edats, diversificant la vida del parc i contribuint a millorar-ne la convivència. Les iniciatives culturals i lúdiques són una de les millors maneres de reforçar i augmentar la vida comunitària del veïnat i també de tota la ciutadania que podria apropar-se a la zona”.

    “En la reunió també hem tractat una qüestió transversal a tota la ciutat, com és l’escassesa d’alternatives d’oci per a la gent jove, especialment en edat adolescent. Coincidim en la necessitat d’impulsar opcions d’oci divers i saludable per a joves a Ontinyent, ja que açò té un impacte a diferents nivells. L’absència d’una oferta variada en aquest sentit deriva en problemes que acaben afectant a la salut mental de les persones joves, i generant conflictes de convivència en algunes zones. Cal abordar amb urgència el desenvolupament d’aquestes activitats de temps lliure, perquè la gent jove té dret a un oci saludable i assequible”, exposava el portaveu.

    Per altra banda, Calabuig apuntava que “també compartim amb l’associació que el parc podria incorporar algunes millores que contribuirien a omplir-lo de vida amb gent de totes les edats, i a oferir més comoditat en la zona. En eixe sentit, cal continuar augmentant la vegetació del parc, en la línia d’ampliar els espais verds de la ciutat. Aquest aspecte és especialment necessari en la zona infantil, per a dotar d’ombra l’espai de jocs. Una altra acció beneficiosa que caldria realitzar és instal·lar aparells de gimnàstica cal·listènia per a majors, aprofitant alguns espais del parc que puguen estar menys utilitzats, incidint de nou en l’atracció de diferents perfils d’edat”.

    La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, subratllava que “existeixen algunes necessitats que afecten el veïnat de la zona en relació amb el traçat urbà o espais sense construir que limiten amb els edificis. Per una banda, caldria repensar l’encreuament entre el final de l’avinguda Martínez Valls i el carrer Manuel Sanchis Guarner, ja que el pas de vehicles en aquest punt és molt perillós de vegades, per escassa visibilitat existent. Una actuació en aquest sentit contribuiria a guanyar seguretat viària”.

    “Per altra banda, existeixen solars que envolten la part posterior d’alguns edificis, i que registren problemes de brutícia, vidres trencats o comportaments incívics. Aquesta situació s’està patint des de fa un temps a l’espai que queda entre edificis des de la part de baix de l’Avinguda Albaida passant per darrere del Bar Fontinyent i el taller Tecnocar. Seria prioritari estudiar mesures per a mantindre la salubritat i convivència en aquest punt”, explicava Moreno.

    La regidora també destacava que “coincidim amb l’associació en la necessitat de continuar amb les patrulles a peu per part de la Policia Local. Des de Compromís per Ontinyent ja vam reclamar en juliol de 2020 actuacions per a la millora de la seguretat i la convivència en la zona. Celebrem que la situació haja millorat en aquest aspecte després de les constants reclamacions del veïnat i de la nostra insistència a l’Ajuntament, i pensem que cal seguir en aquesta línia. La vigilància de la Policia Local a peu de carrer transmet proximitat i seguretat a la ciutadania, tal com hem constatat en les diferents reunions amb el teixit veïnal. Cal aprofundir en aquest sistema a tot Ontinyent”.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs apuntant que “agraïm la predisposició i atenció dels membres de la junta de l’Associació de Veïns Ausiàs March. La trobada ha sigut molt constructiva i ens permetrà treballar en les necessitats concretes que té la zona, amb especial incidència en la millora del parc i els seus voltants, i l’augment de les activitats i l’oferta cultural, que permeta diversificar i atraure més gent”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -