20/06/2024 - 23:37
Més

  “Obert per obres” comença aquest cap de setmana les primeres rutes guiades

  Altres notícies

  Ontinyent començarà aquest cap de setmana les primeres visites guiades gratuïtes de “Obert per Obres”, el programa posat en marxa per l’Ajuntament pel qual un equip de 6 arquitectes i historiadors explicarà les obres públiques actualment en marxa en Ontinyent, donant detalls històrics i tècnics i accedint a alguns espais que no seran visitables en acabar estes obres.

  La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “ara que estes obres estan en execució, és un molt bon moment per visitar estos espais, i més de la mà de persones com les que van a guiar-les i explicar-les”. Estes persones són els arquitectes Baldo Molinero, Silvia Párraga i Sari Calatayud, i els historiadors Alfred Bernabeu, Manuel Requena i Ignasi Gironés.

  A la ruta anomenada “La memòria de l’aigua” es visitaran obres hidràuliques, com ara els treballs que s’executen a Benarrai, i que permetran saber més al voltant de les canalitzacions d’aigua, bé amb una ruta subterrània per dins la barcacana fins arribar al Pont Vell i el Molí Descals, bé per la superfície, pel “carreró del Marqués” i la Plaça de Baix. A la ruta “Un passat ple de futur”, es recorrerà espais com la Glorieta, el Museu del Tèxtil, la Plaça de la Concepció, el col·lector general d’aigües o la muralla de La Vila, entre d’altres.

  Les visites es faran dissabtes a les 10:30 i dimecres a les 18:00 o 18:30. Cada ruta s’obri a un grup d’entre 15 i 20 persones, i comptarà amb l’acompanyament d’un historiador i un arquitecte. “La memòria de l’aigua” es podrà visitar els dissabtes 21 de maig i 4 i 18 de juny; i dimecres 25 de maig i 8, 22 i 29 de juny; mentre que “Un passat ple de futur” es podrà fer dissabtes 21 i 28 de maig i 11 de juny; i dimecres 1, 15 i 21 de juny. Per apuntar-se cal posar-se en contacte o visitar l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, al Palau de La Vila i el telèfon 962916090.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -