21/06/2024 - 22:28
Més

    Compromís obté a Ontinyent el seu millor percentatge de vot de totes les ciutats valencianes grans i mitjanes

    Altres notícies

    Les eleccions al Parlament Europeu celebrades ahir diumenge 9 de juny han comptat amb valoracions en clau local a Ontinyent. El col·lectiu de Compromís per Ontinyent, encapçalat per Nico Calabuig, ha fet una valoració positiva del resultat obtingut a Ontinyent per la candidatura de Compromís-Sumar, que a la capital de la Vall d’Albaida ha aconseguit el millor percentatge de vot de totes les ciutats valencianes de més de 20.000 habitants. Amb un 14,64% dels vots, el resultat d’Ontinyent se situa molt per damunt de la mitjana del País Valencià, i amb 2.201 sufragis ha contribuït a situar el candidat de Compromís, Vicent Marzà, com a eurodiputat valencianista al Parlament Europeu.

    En paraules del portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “a pesar de la situació difícil que travessem a nivell europeu i la dificultat d’aquestes eleccions en l’Estat espanyol, provocada per una polarització mediàtica que beneficia al bipartidisme i la ultradreta, a Ontinyent hem aconseguit uns bons resultats per a Compromís-Sumar. Amb 2.201 vots i un 14,64% som la ciutat valenciana amb un percentatge de vot més alt a la nostra candidatura europea entre totes les ciutats valencianes mitjanes i grans. Al País Valencià el resultat total de Compromís-Sumar ha estat d’un 7,63%, i Sumar ha obtingut un 4,65% a tot l’Estat. Açò demostra que el treball en equip fet per la militància del col·lectiu de Compromís per fer arribar el nostre missatge i les nostres propostes d’una manera propera a la ciutadania dona resultats”.

    “A Ontinyent som un projecte amb una base molt sòlida, fruit d’una trajectòria de picar pedra durant molts anys, gràcies al treball de moltes persones que ens han precedit, i al creixement pel qual estem treballant intensament dia a dia en el present. A més, en aquesta campanya hem comptat amb la presència i participació de referents de Compromís, com han sigut el nostre candidat Vicent Marzà, el síndic a Les Corts, Joan Baldoví, la diputada al Congrés, Àgueda Micó o el diputat a Les Corts, Jesús Pla. Per tota eixa tasca persistent basada en la proximitat i l’honestedat, la gent d’Ontinyent sap que confiar en el valencianisme polític és garantia que les persones que ens representaran tindran ben presents les necessitats i inquietuds dels veïns i veïnes de la nostra ciutat”, explicava Calabuig.

    En clau municipal, el portaveu destacava que “la ciutadania ha votat de manera molt majoritària i plural en clau progressista, ja que la suma dels vots del PSOE, Compromís-Sumar i Podem (7.438 sufragis) supera a la de les opcions de la dreta i l’extrema dreta representades pel PP, Vox i Se Acabó la Fiesta (6.818 vots). Aquest resultat reforça el que ja va ocórrer en les eleccions autonòmiques i en les eleccions generals, i és que la majoria de la ciutadania d’Ontinyent aposta per governs d’esquerres i amb una presència forta del valencianisme polític. Aquest és un missatge de la ciutadania que ningú hauria de passar per alt, sobretot aquells que utilitzen els vots d’una part de l’electorat progressista d’Ontinyent per a després ‘casar-se per diners’ amb la dreta extrema i l’extrema dreta en la Diputació de València, i justificar les polítiques antisocials i antivalencianes del govern de Mazón a la Generalitat Valenciana”.

    Nico Calabuig concloïa “donant les gràcies a totes i cadascuna de les persones que ens han ajudat a fer possible aquests bons resultats de les eleccions europees a Ontinyent, tant amb el seu vot com amb la seua implicació en la campanya. És moment de seguir treballant amb tota l’energia, la convicció i l’esperança per traduir la força electoral progressista i valencianista de la nostra ciutat en l’enfortiment de l’alternativa de govern i de futur que necessita Ontinyent”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

    En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -