12/06/2024 - 21:12
Més

  Eleccions europees 2023: El PSOE lidera a Ontinyent amb un 32,18% dels vots

  Altres notícies

  Els ciutadans d’Ontinyent van participar activament en les eleccions europees, mostrant una clara preferència pels partits tradicionals, tot i que també hi va haver suport per a altres opcions. Amb una participació del 56,18%, els ontinyentins van demostrar el seu compromís amb el futur d’Europa i el seu desig de fer sentir la seva veu en les decisions que afecten el continent.

  Distribució de vots a Ontinyent

  Dels 15.144 votants que van acudir a les urnes, els resultats mostren una forta inclinació cap als partits majoritaris, però també un interès significatiu en altres formacions menors. A continuació es detalla la distribució de vots a Ontinyent:

  1. PSOE (Partido Socialista Obrero Español): Amb 4.874 vots, el PSOE es va situar com el partit més votat a Ontinyent, representant el 32,18% del total de vots emesos. Aquest resultat reafirma la forta presència del partit en la regió i el seu atractiu per a una àmplia gamma d’electors.
  2. PP (Partido Popular): El PP va obtenir 4.690 vots, el que equival al 30,97%. Aquests resultats reflecteixen un suport considerable, però lleugerament inferior al del PSOE.
  3. SUMAR: Amb 2.201 vots i un 14,53%, SUMAR es va posicionar com la tercera força més votada a Ontinyent. Aquesta coalició, tot i ser relativament nova, ha aconseguit captar una part significativa de l’electorat.
  4. VOX: El partit VOX va rebre 1.375 vots, representant el 9,08%. Aquest resultat demostra un suport moderat per a les polítiques conservadores i nacionalistes en la regió.
  5. Se acabó la fiesta: Aquesta agrupació de electors va aconseguir 753 vots, el 4,97%, mostrant que hi ha un segment de la població interessat en alternatives diferents als partits tradicionals.

  Altres partits amb presència a Ontinyent

  A més dels partits principals, altres formacions també van obtenir vots, destacant la diversitat política present a la ciutat:

  • Podemos: Amb 363 vots (2,40%).
  • PACMA (Partido Animalista con el Medio Ambiente): Va rebre 106 vots (0,70%).
  • Ciudadanos: Va aconseguir 126 vots (0,83%).

  Partits més menuts com Feministas al Congreso (PFAC), Partido Comunista de los Trabajadores de España (PCTE) i Volt van rebre una menor quantitat de vots, demostrant que fins i tot les opcions més petites tenen el seu espai en l’electorat d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -