19/04/2024 - 21:38
Més

    Compromís denuncia que el govern local no ha informat de la nova situació laboral als monitors dels centres municipals

    Altres notícies

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat aquest dijous la situació de desinformació que pateixen els monitors i monitores dels centres municipals per part del govern local, en relació amb la seua situació laboral actual i futura. El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno han lamentat que el govern municipal publique en xarxes socials un comunicat anunciant la resolució de la situació, i set dies després els monitors i monitores afectats continuen sense rebre cap comunicació de l’Ajuntament sobre el nou contracte, que s’hauria d’iniciar dilluns que ve, i les seues condicions. A més, també han recordat que els treballadors i treballadores encara no han cobrat el ‘finiquito’ del curs passat, ni les nòmines de setembre i octubre.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “la situació dels monitors i monitores que imparteixen els cursets d’activitats als centres cívics i el Centre Ocupacional continua sense millorar. A hores d’ara cap regidoria de l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb ells per a informar-los de l’estat en què es troba el procés de transferència del contracte a una nova empresa, tot i que el govern municipal ha afirmat públicament que el nou contracte comença el 7 de novembre. Els monitors i monitores estan patint la mateixa situació d’incertesa laboral i desinformació que abans, però ara també per part de l’Ajuntament”.

    “Ha passat una setmana sencera des que el govern municipal va anunciar en xarxes socials que havia resolt amb celeritat la situació. Ara sembla que, una vegada calmada la legítima protesta dels monitors i monitores, a la qual es van unir els usuaris i usuàries, la situació continua on estava. Són els monitors i monitores qui continuen patint la mateixa incertesa i la mateixa falta de respostes, sense oblidar que han représ els cursos i continuen sense cobrar. A hores d’ara encara no han cobrat ni el ‘finiquito’ del curs passat, ni les nòmines de setembre i octubre. A més, la informació que tenen l’han obtinguda a través de les xarxes socials, com qualsevol altra persona, ja que no hi ha una comunicació personalitzada amb ells”, ha manifestat Calabuig.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta del grup valencianista, M. Àngels Moreno, ha apuntat que “ens preocupa la gestió que continua fent el govern municipal de tota aquesta situació, ja que acumula moltes contradiccions. Al principi, la regidora de Política per a les Persones va dir en el Ple de l’Ajuntament que el seu departament era coneixedor de la situació i estava treballant en ella. Dies després la Regidoria va afirmar en una nota de premsa que s’havien assabentat recentment, per això es va convocar als monitors a una reunió el dilluns següent. Però aquesta afirmació era falsa, ja que les comunicacions per correu electrònic i les converses entre la regidoria i els monitors i monitores, relatives als problemes laborals que patien, demostraven que el govern municipal coneixia la situació fa un any”.

    “També ens resulta preocupant l’actitud de la majoria absoluta del govern municipal en el seu comunicat publicat a les xarxes socials de l’Ajuntament, llançant acusacions d’utilització partidista dels fets. La nostra tasca i el nostre deure com a grup polític de l’oposició és fiscalitzar la tasca del govern municipal i assenyalar les mancances que detectem i les qüestions a millorar. De fet, si no haguérem denunciat al Ple Municipal la situació que pateixen els monitors i monitores, probablement encara no s’hauria actuat, com venia fent-se l’últim any. Li demanem el govern municipal que deixe de fer oposició a l’oposició i es dedique a gestionar per a evitar més situacions com aquestes”, ha conclòs Moreno.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -