22/06/2024 - 22:16
Més

  Valira i Maluks omplirà la nit del dissabte a Aielo de Malferit

  Altres notícies

  Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, torna aquest cap de setmana a les capitals culturals valencianes, Alzira i Aielo de Malferit. El dissabte 5 de novembre a les 19.30 hores, la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà el ‘jazz’ d’Autòctone. També dissabte, arribaran a Aielo de Malferit el ‘rock’ de Valira i la música urbana de Maluks en un doble concert que tindrà lloc a les 23.00 hores al passeig de l’Eixample. Aquest cap de setmana, Alzira també rebrà la visita de la proposta de música familiar d’Iruixa Skargots, el diumenge 6 de novembre a les 12.00 hores a la plaça Major.

  Autòctone, que van ser finalistes en la categoria de ‘jazz’ dels Premis Carles Santos 2021, fan un mestissatge entre la cultura valenciana, a través de la nostra llengua, i el ‘jazz’. La música del trompetista Pepe Zaragoza es fusiona amb els versos d’escriptors valencians, recitats per Eva Romero, i s’uneix al piano de Carlos Sáez, el baix de Miquel Álvarez i la bateria de Tico Porcar.

  ‘Supernova’ és una explosió estel·lar i també és el segon disc del grup Valira, en què al ‘rock’ independent li sumen el component melòdic, que és el segell de la banda, però també una mescla contemporània que encaixa perfectament les lletres profundes amb la contundència de les guitarres i la bateria. D’altra banda, amb només un àlbum, el revitalitzant ‘Som i vibrem’, Maluks donen veu al mestissatge i el multiculturalisme del barri valencià de Benimaclet amb música urbana i inspiracions sonores diverses.

  La proposta familiar divertida i esbojarrada d’Iruixa Skargots ve des de les catacumbes de Jamaica a fer-nos ballar a ritme del seu ‘feministeady’, un nou estil musical en què les cançons pròpies i les revisitades suposen una aposta per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i respecte.

  Després d’aquests concerts de Sonora encara quedaran dues parades a les capitals culturals valencianes: el 12 de novembre amb la cantautora Esther a Alzira i el 13 de novembre amb Factoria de Sons a Aielo de Malferit.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -