29/03/2024 - 3:22
Més

    Comença a Ontinyent el taller per adequar l’esplanada de Tortosa i Delgado

    Altres notícies

    Un total de 30 persones han començat a treballar a Ontinyent gràcies a la posada en marxa del Taller d’Ocupació “Tortosa i Delgado” que suposarà una inversió de prop de 300.000 euros de SERVEF i l’Ajuntament. Es tracta d’una obra que permetrà millorar les condicions d’ús d’aquesta zona degradada com a espai recreatiu, d’esplai i pàrking, un espai on l’alcalde, Jorge Rodríguez, donava la benvinguda als participants del taller, acompanyat dels regidors Joan Sanchis i Pablo Úbeda. El primer edil destacava “el doble interès d’una actuació que permet formar i ocupar als treballadors alhora que s’atén una de les demandes ciutadanes realitzades a través de Ontinyent Participa”.

    Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
    Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

    Jorge Rodríguez incidia en què “per al Govern d’Ontinyent és una prioritat el foment de l’ocupació, i bona mostra d’això és el Pla Jove que va finalitzar en maig, el Pla Conjunt de les Administracions que donarà feina a 26 persones durant 6 mesos i que començarà en breu, o aquest taller que posem en marxa ara gràcies a una subvenció de 240.000 euros que vam obtenir del SERVEF i a la que complementem amb prop de 50.000 euros més per completar una actuació que va a millorar molt aquest espai”, destacava.

    Des de la coordinació del taller, Miguel Àngel Ferri explicava que aquest ocuparà a 6 persones com a professorat equip directiu i a un total de 24 alumnes, repartits en grups de 8 per cadascuna de les 3 especialitats en que seran formats: “Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes”, “Fàbriques d’obra” i “Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de xarxes elèctriques de baixa tensió i enllumenat exterior”. Al taller es combinarà l’aprenentatge teòric pràctic d’una ocupació amb la realització d’una obra real, en la qual tots els alumnes veuen aplicats els coneixements que han adquirit al temps que cobren un sou pel seu treball.

    Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
    Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

    En situacions extraordinàries, aquest solar acollirà la celebració de festes populars, fet que condiciona en gran mesura la distribució i el tractament de les diferents superfícies, segons un estudi previ realitzat. Principalment, aquestes limitacions es basen en la necessitat de mantenir la zona pavimentada existent per poder instal·lar un escenari i deixar lliure d’obstacles l’espai central de l’esplanada per així poder albergar al públic en diferents esdeveniments. Els punts amb els que limita la parcel·la van a ser també objecte de sanejaments ja que actualment els despreniments i la vegetació impròpia de la zona s’acumulen en aquestos punts de tancament.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -