18/04/2024 - 12:11
Més

    Avant nou Hospital, avant!

    Altres notícies

    Rere anys demandant un nou centre hospitalari i reben llargues a canvi, els ontinyentins han celebrat la vista bona a la ja acceptada ubicació del nou hospital al recinte firal.

    La qüestió del nou centre mèdic fou congelada pel Partit Popular del poble, i ha segut l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui va reprendre l’assumpte i les negociacions d’aquest servei tan necessitat.

    El nou hospital general d’Ontinyent es situarà al descampat de la fira, contigu a l’IES Jaume I i a l’Ambulatori de l’Avinguda Albaida. La ubicació orientada a la sortida Nord de la ciutat, és idònia, doncs possibilita l’entrada i sortida a les carreteres principals. El govern local ratifica que la zona és perfecta, perquè es tracta d’un terreny de propietat municipal.

    L’obra arquitectònica estarà en mans del dissenyador ontinyentí, Ramón Esteve. L’arquitecte ja havia esbossat l’esquelet del nou hospital, quan encara estava adreçat a la zona del Polígon de Sant Vicent. Ara haurà de remodelar el projecte a l’àrea acreditada. El croquis s’haurà d’adaptar al perfil longitudinal i als 17.215m2 que presenta el recinte.

    El pendent de la superfície permet que el disseny compte amb dos sentors construïts: el primer on s’edificaran tres plantes, i una prolongació on s’assentarà una construcció de cinc nivells. La conjuntura terrenal presenta de forma innata que la secció d’Urgències estarà ubicada a la zona mig-soterrada. Es considera l’opció d’establir diverses boques d’accés a l’hospital, una per a urgències, altra per a pacients, una diferent dedicada al personal i una última per als subministraments.

    El projecte començarà a vertebrar-se a partir del 2016, amb la destinació de 350.000 € de la Generalitat Valenciana, i es prevé que estarà a disposició ciutadana entre 2019 i 2020. El govern local ha considerat oportú reservar un solar de 13.000m2, proper al nou centre hospitalari.

    Tant La Fira de novembre, com el mercat dels diumenges a principi de cada mes, s’hauran de reubicar. Des de l’Ajuntament, puntualitzen que hi ha àrees vacants en diversos punts de la ciutat per tal d’abastir aquestes activitats d’oci, i donar pas al projecte del nou hospital. Avant nou Hospital, avant!

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -