11/12/2023 - 9:59
Més

  Article de Sílvia Urenya: “El PP manipulador de sempre o dividir mentint”

  Altres notícies

  A continuació s’ofereix l’article escrit per Sílvia Urenya, Portaveu de Compromís per Ontinyent, sobre la qüestió dels concerts educatius de batxillerat en els centres d’educació concertada d’Ontinyent:

  Em desperte amb un “tic” al whatsapp rebent una imatge de la notícia d’un mitjà local: “La versión polícica de la renovación de los conciertos: PP se atribuye merito de la continuidad, el PSOE los tacha de manipuladores”.

  Estupefacta m’he quedat. Amb els ulls com a plats. Bona manera de despertar-se.

  En l’interior de la notícia podem llegir que des del Partit Popular han emés un comunicat en què al·leguen que “gràcies a les pressions i a la moció presentada pel PP d’Ontinyent, en clara defensa dels concerts en els col·legis la Concepció i Pureza, se ha conseguido el mantenimiento de las unidades de Bachiller en estos dos centros”.

  Aclarim conceptes: la moció només va obtindré el suport de Ciudadanos. Tant PSOE, EUPV com Compromís, hi vam votar en contra i vam fer les nostres intervencions. Des de Compromís vam explicar que ara en el 2017 caduquen els contractes dels concerts de Batxillerat i FP i que l’únic que es proposava des de Conselleria d’Educació era revisar-los. Revisar si feien falta o no. Recordem que patim un infrafinançament fortíssim i, com haureu vist els últims dies, els pressupostos generals de l’estat ens discriminen brutalment. Tant una cosa com l’altra afecta i molt a l’educació i a les inversions que en educació podríem i necessitem fer. Davant això, cal una racionalització dels recursos (gastar menys i millor). Això implica, necessàriament, revisar quins concerts són necessaris i quins no.

  Donat que la moció no va ser aprovada, Conselleria no va rebre cap pressió. Així doncs, de quin mèrit parla el PP? Ens trobem davant el PP de sempre, que menteix i manipula amb l’únic objectiu de dividir. No hi ha cap altre objectiu. Arrapar vots pot ser, en un intent desesperat de recuperar-se després d’on ha caigut i continua caient.
  Des de Compromís per Ontinyent volem deixar clar que la Conselleria d’Educació ha actuat com va dir que actuaria, ni més ni menys. S’han eliminat les unitats de Batxillerat i FP allà on l’oferta pública era suficient. Els números no menteixen, i són els que són. Quan l’oferta pública és suficient, no cal concertar. A Ontinyent, els concerts ara per ara continuen sent necessaris, així que els concerts es mantenen.

  Arribats a aquest punt, m’agradaria insistir en què quan la situació era inversa, és a dir, quan governava el PP i les unitats eliminades eren les de la Pública, no es mirava si eren necessàries o no. Per posar un exemple, una de les escoles d’Ontinyent que va patir l’eliminació d’una unitat fa tres cursos, el curs següent va rebre una prematrícula que quasi doblava la de l’anterior curs. Una clara mostra de l’aposta per l’educació pública i de l’atac del PP en aquell moment.

  Ara, que es fan les coses objectivament, des del sentit comú, mirant els números i mirant, sobretot, pels xiquets i xiquetes (menys ràtio, més professorat = més qualitat educativa), no hi ha lloc per a les manipulacions absurdes i de molt baix nivell moral del PP.

  Senyores i senyors del PP: deixen de mentir i manipular, deixen de dividir. En política, no tot val, i molt menys quan està en joc un dels pilars de la nostra societat: l’educació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -