12/06/2024 - 20:27
Més

  Un codi QR permet visualitzar el parc inundable dedicat a “Les Mamàs Belgues” en la Cantereria

  Altres notícies

  Un codi QR permetrà visualitzar el futur parc inundable dedicat a “Les Mamàs Belgues” (les infermeres que van atendre l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant la guerra civil espanyola) junt al riu Clariano, a la zona de la Canterería d’Ontinyent. El codi es col·locarà en diversos indrets com el Pont de Paduana o el llavador de la Canterería, i permetrà accedir a diverses imatges del resultat final de l’actuació que està executant-se per crear un parc públic a l’espai que ocupaven diverses vivendes en greu risc d’inundació en episodis de forta pluja.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “en breu anem a veure iniciades les obres del parc en sí, després que es retiren els enderrocs i finalitzen els últims tràmits pendents. És una actuació la necessitat de la qual ha quedat novament justificada amb les intenses precipitacions d’esta setmana. Actuació que està suposant una inversió global de 4 milions d’euros amb ajuda de la Conselleria d’Habitatge, i que està sent posada com a exemple d’acció local front al canvi climàtic”, recordava.

  El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que aquest mateix dimarts la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) donava llum verda a un dels últims tràmits previs a l’inici de les obres del parc. La finalització de les obres del talús permetran realitzar l’alçament topogràfic que farà possible perfilar els últims detalls del projecte definitiu de l’obra, que inclourà la preservació de les coves aparegudes darrere de les antigues naus ja enderrocades.

  Amb l’aprovació d’aquest projecte final en la primera quinzena de juny, les obres pasaran a la fase de licitació, esperant-se que puguen començar en la tardor, aparellades a les que efectuarà la CHX, qui invertirà 600.000 euros en millorar i ampliar l’àrea inundable, establir una nova passarel·la per als vianants, generar una zona d’ús lúdic per a la població i eliminar la presència d’espècies exòtiques invasores.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que el projecte de transformació urbanística de l’entorn del riu Clariano “serà un espai que donarà prioritat a la mobilitat de vianants i bicicletes, reactivant els usos socials i la renaturalització mitjançant l’ampliació d’àrees verdes. Crearem així un espai més sostenible de trobada entre la ciutat i el riu, entre veïns i veïnes, destinat a l’oci, a l’esport i la natura”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -