29/03/2024 - 8:49
Més

    Ontinyent Ens Uneix crearà un nou «Anell Verd» per gaudir de l’entorn natural a peu o en bicicleta

    Altres notícies

    Ontinyent Ens Uneix Uneix crearà un nou «Anell Verd» per gaudir de l’entorn natural que envolta la ciutat a peu o en bicicleta. És una de les principals propostes de la formació municipalista en matèria de Sostenibilitat, de les que donaven detalls aquest dimecres l’alcalde i candidat del partit, Jorge Rodríguez, i els membres de la candidatura Sayo Gandia, Jordi Vallés, Begoña Muñoz i Alfonso Soler.

    Jorge Rodríguez destacava que els intervinents en la roda “són una mostra perfecta del que es la candidatura d’Ontinyent Ens Uneix, un equip que conjuga l’experiència amb les noves idees”, presentant una programació en matèria de sostenibilitat “molt lligada també al foment d’una vida saludable”. En aquest sentit, destacava que « l’anell verd» acomplirà diversos objectius: “comptar amb més espais verds, augmentar l’arbrat i reduïr la petjada de carboni, al tems que augmentar els espais de convivència”. Sayo Gandia explicava que el projecte contempla la creació d’una ruta circular que envoltarà Ontinyent,  amb vegetació, “i que serà perfecta per a caminar, anar en bici, practicar esport o simplement gaudir de la natura”.

    Centre de Turisme Sostenible amb fons europeus

    Altra proposta d’Ontinyent Ens Uneix ser la creació d’un Centre de Turisme Sostenible Esportiu finançat amb fons europeus. Jorge Rodríguez explicava que “a més d’elements patrimonials com el Pont Vell, la muralla o l’esglèsia de Santa Maria, tenim una riquesa natural que podem difondre amb aquest nou recurs”. Begoña Muñoz explicava que l’objectiu “serà la realització d’un programa d’activitats i recursos per millorar el coneixement i l’estima respetuosa dels espais naturals del municipi. La creació de rutes i d’itineraris amb puntsd’interés, que tindran l’objectiu de millorar la salut de les persones a través del contacte directe amb lanatura”, assenyalava.

    Recuperació de l’entorn de Fuset com a zona recreativa i d’acampada

    Igualment, Ontinyent Ens Uneix crearà una zona recreativa i d’acampada a la zona de Fuset, dins del paratgenatural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. Jorge Rodríguez recordava que en la legislatura que ara acaba “hem treballat per renaturalitzar aquest espai de propietat municipal, on volem crear una zona que done resposta a la demanda dels i les joves de comptar amb un espai d’acampada habilitat com a tal”. Jordi Vallés explicava que “des del Govern

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -