29/11/2023 - 10:25
Més

  S’inicien les obres del nou centre intergeneracional del carrer Delme

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres del nou centre intergeneracional del carrer Delme, al barri del Poble Nou. Els regidors de Territori i Promoció Econòmica, Óscar Borrell i Pablo Úbeda, visitaven aquest dilluns l’actuació, que suposa una inversió de 1’33 milions d’euros IVA inclós, cofinançada al 50% per fons europeus FEDER del programa EDUSI, i que té un termini d’execució de 15 mesos.L’obra suposa la dotació al barri d’un edifici de 4 altures amb usos com a centre social, d’oci i cultura, a més d’habitatges per a gent jove i també persones majors que visquen soles.

  Borrell explicava que l’obra, executada per l’empresa local Construcciones Francés, “va a tenir un gran impacte en el barri del Poble Nou, una zona en la què l’Ajuntament ja vé fent esforços per incorporar serveis i punts d’atenció d’altres administracions. És un concepte novedós d’espai, un lloc de convivència on coexistiran majors i joves, i una actuació que arriba després d’un llarg camí i un intens treball de l’anterior regidor de Territori Joan Sanchis perquè les obres pugueren començar a l’inici de 2023”, recordava.

  Pablo Úbeda incidia en la importància de les actuacions incloses dins el programa EDUSI, “que van a transformar la ciutat, amb 5 milions d’euros aportats entre la Unió Europea i l’Ajuntament d’Ontinyent per millorar infrastructures. Obres com aquesta, les ja executades a l’anell ciclopeatonal i el pavelló Europa, o les que s’estan executant al Mercat Municipal o la II fase del Museu Tèxtil i el nou centre de formació adjacent van a tenir un gran impacte en la ciutat”, assenyalava.

  El nou centre intergeneracional s’emplaçarà en un edifici de 750 metres de titularitat municipal, que actualment comprèn un bloc de cases sense ús en els números 1,3 i 5 del carrer Delme, dividit en catorze pisos d’entre 30 i 164 m2 d’extensió i un magatzem de 23 m². L’edifici es configura mitjançant dos accessos independents: un des del carrer Delme 3 per a l’ús dotacional desenvolupat en la planta baixa i primera; i altre des del carrer Delme 1 per als habitatges de les plantes segona i tercera. Aquest accés albergarà els serveis comuns i cambres d’instal·lacions. L’ascensor adaptat situat estratègicament serà compartit entre els dos usos principals.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOEL sol·licita que Ontinyent assumisca la retallada del pressupost de la Generaltat amb les entitats que atenen persones amb discapacitat intel·lectual

  La reducció de més de 14 milions perjudicarà l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual afectant més de 500 usuaris entre el projecte Trévol, AFAO i ADIEM, i posa en risc la plantilla de més de 60 treballadors entre ADIEM, AFAO, i el projecte Trèvol.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -