25/06/2022 - 13:27
IniciOntinyentSant Rafel ja compta amb un punt d'atenció de Serveis Socials

Sant Rafel ja compta amb un punt d’atenció de Serveis Socials

L’Ajuntament d’Ontinyent oferirà des del proper 5 de juny un servei que evitarà desplaçaments a les persones majors de 60 anys del barri de Sant Rafel. Es tracta d’un nou Punt d’Atenció de Serveis Socials ubicat al Centre Integral de Majors (CIM) de Sant Rafel, que era presentat hui per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, en una de les reunions del cicle “Ontinyent Marca el Camí”, que replega propostes i idees dels diferents sectors ciutadans.

En aquest encontre amb els usuaris i usuàries del centre, l’alcalde exposava que aquest nou servei “suposa un nou pas l’aposta del Govern d’Ontinyent per oferir més i millor atenció a les persones majors, que cada volta són més i tenen millor qualitat de vida”, manifestava. Així, el nou Punt d’Atenció permetrà fer gestions al voltant de qüestions com la dependència, teleassistència, targeta del major, ajuda a domicili, menjar a casa o ajudes de primera necessitat.

Sayo Gandia explicava que aquesta mesura “respon a una necessitat que haviem detectat, i és que als majors cada volta els costa més desplaçar-se per realitzar les seues gestions, en part degut a l’augment d’activitats que reslitzen, i per tant, portar-los els serveis més a prop els pot resultat més positiu”. Així, una psicóloga, una treballadora social i una administrativa estaran inicialment al CIM cada dimarts de 10:00 a 14:00 hores, tot i que s’ampliarà els horaris d’atenció al moment en que siga necessari. Dins d’aquesta descentralització dels serveis socials està previst també oferir més serveis en el futur, tot i que inicialment els que es prestaran son els més específics per a les persones majors.

Esta mesura se suma a altres impulsades pel Govern d’Ontinyent per millorar l’atenció als majors, com ara l’augment de les activitats al CIM de Sant Rafel i el Centre Cívic del Llombo; la posada en marxa del programa pilot d’hidroteràpia, del que participen 125 persones en cinc grups de manera estable, i que enguany va a ampliar la seua durada en 6 setmanes respecte a l’edició anterior; o el programa “Majors Actius”, que fomenta l’activitat física i mental dels majors amb viatges, rutes turístiques, activitats culturals, de foment del benestar o d’impuls a la participació i el contacte intergeneracional.

Jorge Rodríguez incidia en què “apostem de manera ferma per estar al costat dels majors, persones a les que hem de tractar de tornar l’esforç i l’estima que ells han mostrat tota la seua vida per les noves generacions d’ontinyentins i ontinyentines”. El primer edil agraïa el treball que es porta a terme des del departament de Serveis Socials conjuntament amb la regidoria oferint propostes encaminades a millorar la vida de les persones.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents