16/04/2024 - 13:47
Més

    Rebeca Torró qualifica de “històrica” l’arribada de 3’1 milions de Fons Europeus a Ontinyent

    Altres notícies

    La Secretària General dels Socialistes d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha qualificat de “històrics” els successius anuncis d’inversions amb fons de la Unió Europea en Ontinyent que s’han produït a les últimes setmanes, per valor de 3’1 milions d’euros. Torró s’ha felicitat perquè Ontinyent, “després d’estar molts anys oblidada pels governs del Partit Popular ara per fi està rebent l’atenció que mereix per traure endavant projectes bloquejats i necessitats latents. Ara som influents en els llocs on es prenen les decisions, i això està deixant-se notar”, destacava.

    Cal recordar que entre abril i maig s’ha conegut la concessió a la ciutat de 2’5 milions d’euros del programa EDUSI, 500.000 euros per a la restauració de la muralla nord i un ascensor panoràmic al barri de La Vila, i 112.000 euros per a l’adquisició d’un bus elèctric, totes elles ajudes dotades amb fons del programa europeu FEDER i gestionades per la Generalitat Valenciana.

    Torró es referia també als 3’7 milions d’euros al marge d’ajudes ordinàries que va consignar la Generalitat Valenciana als seus pressupostos autonòmics per a 2018, on destaca l’especial esforç inversor de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i vertebració del Territori, amb 1’7 milions per a actuacions de renovació urbana i habitatge o la primera anualitat de la despesa que les obres d’accés a la ciutat per l’Avinguda de Torrefiel. També destaquen els 500.000 euros per a l’anualitat de 2018 per a la creació de l’Hospital d’Ontinyent, 553.000 euros per a l’equipament de la residència de discapacitats i la reforma necessària per posar-la en marxa, o els 500.000 euros per a la creació del “Museu Valencià del Tèxtil 4.0” a l’antiga fàbrica de Revert.

    Estes noves inversions s’afegeixen a altres executades als últims 3 anys a la ciutat per la Generalitat Valenciana i la Diputació, com ara les aportacions del Consell al Pla de Millora de Polígons Industrials (1’13 milions d’euros) o el programa “Avalem Joves Plus” (721.400 euros); o de la Diputació al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (1’1 milions en vàries infrastructures públiques); l’Avinguda del Tèxtil (800.000 euros) o la pista d’atletisme del poliesportiu (400.000 euros).

    Per a Rebeca Torró “la llista és enorme, perquè hem tingut també ajudes per als refugis antiaeris, les millores en camins i vials, millores als col·legis, etc, actuacions que a més de millorar el dia a dia dels veïns i veïnes i les potencialitats de la ciutat, ajuden a crear ocupació i activitat econòmica. Hem aconseguit que les administracions superiors giren la mirada cap a Ontinyent, la ciutat té capacitat d’influència al mapa polític valencià i això redunda en que s’atenen les peticions i necessitats que abans s’obviaven”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

    El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -