Segons ha informat l’Ajuntament d’Ontinyent, pròximament es preveu iniciar la segona fase del programa d’Obres i Serveis “Tornem Junts”, entre la qual s’inclou l’execució de les obres la nova estació d’autobusos, la reforma del velòdrom o un pla de millora dels parcs públics, el preveu arribar a un total de 41 obres i 989.058’76 euros d’inversió des de la posada en marxa del pla.

Entre les noves inversions destaquen les relacionades amb la nova estació d’autobusos de la ciutat al recinte firal, a les inmediacions del Centre de Salut de l’Avinguda d’Albaida. En concret, s’han destinat ja 5.000 euros al projecte de dotació d’un espai amb marquesina, que s’executarà amb una partida de 48.000 euros. Esta intervenció anirà aparellada a altra inclosa dins del pla, que destinarà 27.000 euros a pavimentació, i una de 10.000 euros per a mobiliari.

Altra inversió destacada serà la referida al Pla de Millora de Parcs, que inclourà altres 48.000 per seguir avançant en la millora dels parcs públics. El Parc Pere IV ha estat el primer en disposar de noves zones de joc i convivència, millorat la lluminària, i la creació d’una nova zona d’esbarjo per a gossos.

Al Velòdrom, s’actuarà en unes instal·lacions sense reformes significatives des de la seua creació fa 30 anys, amb una intervenció pressupostada en 48.000 euros que començava precisament aquest dilluns i que permetrà organitzar proves d’alt nivell i millorar les condicions d’ús per als i les esportistes de la ciutat.

D’aquesta manera es preveu una inversió de prop de 200.000 euros que s’ executararan abans de final d’any per arribar al milió d’euros en esta línia d’acció.

Més de 800.000 € d’inversió en 38 actuacions

Des de l’inici, s’han executat més de 800.000 euros d’inversió en 38 actuacions ja executades,com l’ampliació de la vorera del carrer Gaspar Blai Albuixech, que facilita l’accés al nou centre d’AFAO; l’adequació de l’espai en desús situat entre el Centre de Salut de Sant Rafel i el Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer; o la millora de l’accés al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, a més d’invertir-se 150.000 euros en pavimentació asfàltica per tota la ciutat.

També s’han fet actuacions que milloren les instal·lacions esportives (reparacions del sostre del trinquet i del frontó antic del poliesportiu, canvi de caldera als vestidors de futbol 7, creació d’un circuit de street workout); i les instal·lacions educatives (canvi de caldera al Centre de Formació de Persones Adultes de Sant Carles, on s’ha instal·lat càmeres; adequació de l’ascensor del col·legi Lluis Vives; millores a la cuina del col·legi La Solana). A més a més, s’ha millorat l’estat d’equipaments municipals com els sistemes elèctrics la Sala Gomis, la prefectura de Policía o el Palau de La Vila o el recinte Firal, on s’han fet també altres millores. 

Un dels àmbits on més s’ha actuat ha estat el dels Parcs, Jardins i zones verdes, on s’ha intervingut, entre altres, als escocells i voreres del Tirador; la Cúpula de Benarrai; els parcs Pere IV, Vicent Andrés Estellés i Ausias March;  l’enllumenat del jardí del Llombo; l’antic parc de la cantereria o el Pou Clar, per a una inversió global d’al voltant de 180.000 euros en esta àrea.