22/02/2024 - 0:57
Més

  Ontinyent presenta un pressupost rècord de 52 milions d’euros amb quasi 20 en inversions

  Altres notícies

  “El pressupost més elevat de la història de la nostra ciutat, més de 52 milions d’euros per a continuar fent d’Ontinyent una ciutat més innovadora, igualitària i sostenible”. Així presentaven l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, el projecte de pressupost municipal d’Ontinyent per a 2024, que serà sotmés a votació plenària aquest mes de desembre.´

  Una xifra, 52.710.491 euros, que suposa un increment del 12’03% respecte de l’anterior exercici, i on destaca la part destinada a inversions: un total de 19.770.803 euros “que serviran per a continuar transformant la nostra ciutat”, remarcava Jorge Rodríguez. Inversions finançades en un 81’02% per altres administracions (un total de 16.020.000 euros), que només són possibles amb l’aportació de la xifra restant (3.750.803 euros) per part de l’Ajuntament. “És un esforç important, però pensem que paga la pena perquè la inversió d’estos 3’75 milions és el que fa possibleque pugam rebre una quantitat 4 voltes superior d’Europa, Generalitat, Diputació o Govern d’Espanya”.

  L’alcalde destacava el fet “que estiga previst tancar 2024 amb 10 milions d’euros de deute, la meitat dels 20 milions que hi havia quan vam arribar a l’alcaldia en 2011, i tot malgrat les situacions que hem hagut d’afrontar amb la crisi econòmica, la pandèmia i les guerres, havent congelat els impostos i taxes durant molt anys i haver invertint en grans qüestions pendents a la ciutat”. En aquest sentit, el primer edil feia referència a que “a més d’atendre activament la part social i educativa, l’aposta pel medi ambient i la promoció econòmica i la generació d’ocupació, hem avançat en aconseguir infrastructures que no teniem com l’hospital, en projectes com la regeneració de la Cantereria i avançar en altres com el dels jutjats. Res és fruit de la casualitat, i ser decisius al mapa polític ens permet traure fruits i pujar-nos al tren d’un futur cap al que avancem amb un pressupost com aquest”, manifestava.

  Per la seua banda, el regidor d’Hisenda posava de relleu que una part important d’aquest pressupost es la destinada al capítol de personal, que arriba a un total de 16 milions d’euros. “Sens dubte, aquesta part és una aposta molt important del govern municipal i un bon exemple ho podem veure en l’evolució que ha tingut el departament de Serveis Socials, el qual ha passat de 29 persones en 2019 a 74 en 2024”. Úbeda també destacava les 23 persones que treballen al servei d’atenció domiciliaria i les 12 noves places d’agent de policia local que s’inclouen dintre de l’oferta pública d’ocupació que es posarà en marxa a principis del 2024, així com noves incorporacions per al departament de medi ambient o l’oficina tècnica.

  Juan Pablo úbeda destacava igualment “l’important esforç que està fent l’Ajuntament d’Ontinyent perquè estiga tot ben equilibrat al capitol II de despeses”, congelant i reduint la despesa i alhora mantenint el cost participant de serveis de diferents centrals de compres d’altres administracions com la Generalitat o la Diputació. També explicitava el manteniment de les ajudes a la promoció econòmica l’aposta per la cultura, l’esport, el medi ambient o el nostres majors; o el suport a les entitats socials, culturals, veïnals, esportives, socioeconòmiques i mediambientals, “tot i sortejant dificultats com l’elevada inflació”.

  Úbeda avançava que el detall de les principals partides a les diferents àrees de gestió seran explicitades en properes rodes de premsa específiques de cada àrea. El regidor agraïa a l’alcalde la confiança depositada i el suport de l’equip de Govern i el departament econòmic municipal pel seu suport “per a traure endavant els millors pressupostos per a la ciutat, i en definitiva per als ontinyentins i ontinyentines”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -