13/07/2024 - 12:34
Més

  Obert al trànsit la “històrica rotonda” de Torrefiel d’Ontinyent

  Altres notícies

  Ontinyent compta des de hui dimarts amb un renovat accés des de la CV-81 a la zona sud de la ciutat. La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, que visitaven hui la finalització de les obres, coincidien en destacar com a “històrica” l’obertura al trànsit d’una ctuació que atèn una llargament reclamada reivindicació veïnal, a la qual la Generalitat ha invertit més de 720.000 euros, i que “és fonamental per a garantir la seguretat vial de la zona i pacificar el trànsit de vehicles”, manifestaven.

  Es tracta d’un punt on la intensitat mitjana és de 12.296 vehicles al dia, amb un percentatge de pesats del 4,9%, i al que s’ha donat solució amb una una nova glorieta de 24 metres de diàmetre exterior i 16 d’interior que facilitarà l’entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l’entorn de la carretera. Les obres també han inclòs la continuïtat de l’itinerari cicle per als vianants, l’adequació dels passos de vianants a la normativa d’accessibilitat i la substitució de les escales que donen accés a la passarel·la metàl·lica existent per rampes adaptades i accessibles. L’actuació serà completada a les properes setmanes amb l’obertura de les millores efectuades al costat de la passarel·la que recau a l’Institut. Igualment, s’ha aprofitat per reordenar el trànsit als carrers de l’entorn seguint les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

  En la visita, a la que també assistien el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo; la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, així com diversos regidors i veïnat, l’alcalde i la consellera destacaven que la intervenció “demostra, una vegada més, que el Govern de la Generalitat de Ximo Puig fa honor a la paraula donada”. Mª José Salvador agraïa a l’alcalde la predisposició al treball conjunt de l’Ajuntament amb la Conselleria per fer efectiu el desbloqueig d’una promesa realitzada pel Consell en 2008 i que no van atendre els governs del Partit Popular. La consellera també posava en valor el treball al seu pas per la Conselleria de Rebeca Torró, “qui s’ocupava de temes d’habitatge, però també incidia molt en tot alló que tenia a veure amb Ontinyent”.

  Jorge Rodríguez destacava que l’actuació “completa les millores que hem fet a tots els accessos a la ciutat, després d’haver intervingut ja a l’Avinguda de València i a l’Avinguda del Tèxtil. Per altra banda, compleix amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i amb el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU),i va a permetre tot tipus de girs per pacificar el trànsit en el barri del Llombo”, manifestava. Respecte als canvis de sentit, el primer edil aprofitava per demanar paciència al veïnat “perquè són canvis que s’han consensuat amb les associacions de veïns i els agents implicats, pensem que va a donar molt bon resultat, però caldrà adaptar-se als canvis”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -