12/06/2024 - 20:34
Més

  La renovació del servei “Ontibici” dotarà de 8 noves estacions als barris

  L’empresa adjudicatària renova les 57 bicicletes i del sistema de gestió del servei sense cap cost addicional per a l'Ajuntament

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la renovació del servei “Ontibici”, el primer servei públic municipal de prèstec de bicicletes 100% elèctriques posat en marxa a la provincia de València. Un canvi que inclourà la dotació de noves estacions i nodes d’estacionament als barris, modificacions a l’app del sistema de prèstec o la renovació de les 57 bicicletes del servei.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “estem molt satisfets de la resposta de la gent a una iniciativa que és un referent a nivell estatat. Ara anem introduir canvis per facilitar la gestió i ús del servei. Unes modificacions que implementarà l’empresa per tal que el servei tinga cada vegada més usuaris”.

  Així, l’empresa Mobilitat Urbana Sostenible S.L.U. (MOVUS), està procedint a l’eliminació els punts de càrrega fixes, pasant a ser totes les estacions virtuals, ampliant-se aquestes en 8 mes als diferents barris, passant d’un total de 16 estacions a 24. Les noves estaran ubicades a l’Avinguda d’Almansa/Poeta Joan Vimbodí; Casa de Cultura de Sant Rafel; Carrer Trebanelles (Orutjol); el nou Hospital; el parc Vicent Andrés Estellés; encreuament Jaume I/Rafael Juan Vidal; encreuament Martinez Valls amb Pius XII; i al número 8 del carrer Salvador Tormo.

  Dels 124 “nodes d’estacionament” es pasarà als 144, i no caldrà recàrrega en cap punt, sinó que el sistema de manteniment logístic s’ocuparà de canviar les bateries quan es detecte que s’esgoten. Igualment, la nova interfaç farà més fàcil el procés d’inscripció.

  Pel que fa a les 57 noves bicicletes, del model “Ridemovi” de 3ª generació, a més de comptar amb una presència més robusta incorporen contakilòmetres digital i presenten un pedaleig més estable, a més de mantenir altres detalls com rodes antipunxada, absència de marxes i un suport per al telèfon mòbil. 5 unitats d’aquestes noves bicis van podr ser provades per la ciutadania el passat 28 d’octubre, coincidint amb la celebració del “Park(ing) Day”.

  El servei romandrà interromput entre dues i tres setmanes, i les persones usuàries rebran una compensació tant pels problemes de connexions amb el sistema que s’han registrat als últims mesos en el servei, com per esta interrupció temporal per posar en marxa el nou i millorat sistema. Sayo Gandia recordava que el sistema públic de prèstec de bicicletes “és una de les principals apostes per la sostenibilitat que fem des del Govern d’Ontinyent, juntament amb la gratuïtat del transport públic en bus, i amb les quals donem resposta als reptes que imposa la Unió Europea per a la reducció de la petjada de carboni al temps que oferim un servei a la ciutadania”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -