30/05/2024 - 14:34
Més

  La Regidoria de Biblioteques organitza un cicle d’activitats al voltant del Dia del Llibre junt amb el teixit cultural

  Altres notícies

  Aquest dijous s’ha presentat el cicle d’activitats al voltant del Dia del Llibre 2024 de la Regidoria de Biblioteques de l’Ajuntament d’Ontinyent. El regidor de Biblioteques, Nico Calabuig, ha anunciat en roda de premsa el programa desenvolupat per la regidoria, en col·laboració amb diverses entitats del teixit cultural local i comarcal, per commemorar aquesta data. Dins aquest cicle hi haurà presentacions de llibres, espectacles, conferències i activitats de foment de la lectura. Les activitats previstes estan dirigides a públic de totes les edats i se celebraran a diferents barris d’Ontinyent. A més, tindrà especial rellevància la celebració de l’Any Estellés, al voltant del qual giren diverses iniciatives programades.

  En paraules del regidor de Biblioteques, Nico Calabuig, “hui hem presentat un cicle d’activitats ambiciós al voltant del Dia del Llibre. El programa està compost per un total de dotze activitats, que s’estendran del 23 d’abril al 6 de juny, i permetran enriquir l’oferta cultural d’Ontinyent durant un mes i mig. Una meitat de les activitats estarà organitzada directament per la regidoria, i l’altra meitat a través del teixit cultural local i comarcal. Tenim la convicció de treballar conjuntament amb el sector, i ajudar a l’impuls i difusió de les seues iniciatives. A més, també hem volgut donar protagonisme a altres actuacions que hem posat en marxa en mesos anteriors, com el programa ‘Llegint Creixent’”.

  “El cicle acull iniciatives diverses, entre les quals trobem presentacions de llibres, espectacles infantils i per a famílies, recitals o conferències. A més, tot el programa està impregnat per l’Any Estellés, ja que serà el marc de diverses activitats. Volem agrair sincerament tot el treball i ajuda que hem rebut per part del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià de la Vall d’Albaida, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, la Fundació Caixa Ontinyent, el Club de Lectura d’Ontinyent i La Llibreria. El seu treball incansable programant activitats a la nostra ciutat també ha sigut clau per a poder oferir un programa ric, divers i de qualitat pel Dia del Llibre”, ha exposat Calabuig.

  El regidor ha subratllat que “en tot moment hem volgut que diferents barris d’Ontinyent puguen comptar amb activitats, per això hem programat accions a les biblioteques de Sant Rafael i Sant Josep, i una activitat exterior al Carrer Major. A més, altres espais com el Campus de la UV, al Llombo, o el Centre Cultural Caixa Ontinyent, també acolliran actes. Des de la regidoria volem estendre el foment de la lectura i l’estima pels llibres més enllà de les biblioteques, i arribar a més públics. I ho hem volgut fer apostant fermament pel patrimoni cultural més important que tenim com a poble, la nostra llengua, un pont de comunicació en un moment de regressió, al qual responem amb activitats interessants, enriquidores, i que posen en valor un autor com Vicent Andrés Estellés”.

  Nico Calabuig ha apuntat que “tota la informació estarà disponible a les xarxes socials municipals i les tres biblioteques públiques de la nostra ciutat. Convidem a tota la ciutadania a apropar-se a les diferents activitats i participar. El nostre objectiu és continuar impulsant la lectura, i fer-ho de moltes maneres. A més, en els pròxims mesos continuarem treballant per desenvolupar noves activitats, que continuen donant-li vida i una programació estable a la nostra àrea. Així mateix, vull agrair tot el treball fet pel personal tècnic del servei de Biblioteques, amb Fernando Lliso al capdavant, que en moments complicats per problemes de personal ha aconseguit que puguem fer realitat aquesta programació”.

  Per la seua banda, el bibliotecari, Fernando Lliso, ha explicat que “les activitats infantils incloses en el cicle, un total de quatre, necessitaran inscripció prèvia, per tal d’organitzar l’aforament. Totes elles són d’accés lliure i gratuït, i la inscripció es podrà fer de forma presencial a les biblioteques, o per via telefònica. A més, a través de les xarxes socials de Biblioteques atendrem els dubtes que puga tindre la ciutadania sobre les activitats”.

  El cicle complet estarà compost per les següents activitats: Conferència al voltant de Vicent Andrés Estellés (23 d’abril); taller de creativitat amb contes, dins el programa “Llegint Creixem” (24 d’abril); presentació del llibre “L’hereva del mar”, de Juan Francisco Ferrándiz (25 d’abril); contacontes amb el Gran Jordiet, dins el programa “Llegint Creixem” (26 d’abril); presentació del llibre “Els Corcs”, d’Enric Abad (26 d’abril); presentació del llibre “Los espías no hablan” de Carlos Holemans (2 de maig); presentació del llibre “Els sospirs castrats”, de Judith Sanz (3 de maig); presentació d’un article sobre gestació subrogada d’Inma Guillem (8 de maig); presentació del llibre “Isabel-Clara Simó: una veu lliure i compromesa”, de Jordi Tormo (9 de maig); presentació de la reedició dels volums X i XI de l’“Obra Completa” d’Estellés i recital musical (15 de maig); espectacle “El fill del forner” (24 de maig); i espectacle “L’Estellés i més”, de Dani Miquel (6 de juny).

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -