20/05/2024 - 4:00
Més

  La Casa de Cultura d’Ontinyent inaugura una exposició de dones artistes de la col·lecció Martínez Guerricabeitia

  Altres notícies

  La Casa de Cultura d’Ontinyent acull des d’aquest dimarts i fins al proper 19 de novembre la mostra titolada “Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia”, que mostra 26 obres pictóriques propietat de la Fundació General de la Universitat de València (UV).L’exposició arriba de la mà del programa Societat del Vicerrectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, i era inaugurada en un acte al qual asistien representants d’ambdúes entitats.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que esta mostra “repren la línia d’altres grans exposicions que hem anat acollint als últims temps en col·laboració amb la UV, com ‘Dones en Marxa’ o ‘Memòria de la Modernitat’, un recull d’obres que van ser creades en un context complexe per les seues autores, dones artístes com Carmen Grau, Isabel Oliver, Manuela Ballester, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, entre moltes altres,que mereixen que es pose en valor el seu treball”.

  Mª Àngels Pérez, una dels dos comissaris de l’exposició juntament amb Rafael Gil, agraïa les facilitats donades per la regidoria de Cultura “perquè es puga gaudir a Ontinyent una sèrie de peces de molta qualitat, marcades per una conciència política i social entorn a 3 línies: fer front al poder; reinterpretar els llenguatges d’avantguarda des d’una mirada femenina; i fer front al dolor personal de cada artista”.

  La regidora d’Igualtat, Puala Soler, posava de relleu per la seua banda que “durant molt de temps, les artistes dones signaven amb nom d’homes. Allò que no es mostra no existeix, i per això és important donar visibilitat a estes autores, les seues experiències i la seua visió de la vida. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent apostem per la igualtat i continuarem treballant per difondre exposicions com aquestes”.

  Finalment intervenia la vicerectora de la UV Ester Alba, qui primerament posava de relleu la seua satisfacció “per poder tornar a Ontinyent, per seguir colaborant amb l’Ajuntament per fomentar la cultura i la igualtat”. Alba destacava que la co·lecció Martínez Guerricabeitia “és de molta qualitat i molt significativa, un recull d’obres d’art contemporani que parla d’una lluita pels valors democràtics. Un patrimoni que presenta en l’escena artística el valor d’unes dones que van lluitar en un moment on tenien tot en contra, on algunes van anar a l’exili i altres van fer l’exili al seu interior”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -