29/05/2023 - 13:53
Més
  IniciCulturaFestes i tradicionsL'11 de juny comença la selecció dels "Angelets de la Puríssima" per...

  L’11 de juny comença la selecció dels “Angelets de la Puríssima” per al 2022

  L’Associació de Festes de la Puríssima d’Ontinyent ha organitzat per al pròxim dissabte 11 de juny el procés de selecció dels «angelets» que participaran el proper novembre en la desfilada que anuncia les festes de la Puríssima en la localitat.

  Les proves tindran lloc a les 10:30 hores del matí en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, situat al Carrer Gomis núm. 3. “Podran participar tots els xiquets i xiquetes residents en aquesta localitat que hagen pres en aquests dies la seua Primera Comunió i que cursen 3r d’Educació Primària”, segons indiquen des de l’organització.

  “Aquells que resulten seleccionats pregonaran la nostra festa entonant les estrofes nascudes en 1662 que són el nostre més preuat i important tresor musical i que fa uns anys van ser distingits com Ben Immaterial de Rellevància Local”, afigen. “Tots ells acompanyaran a la nostra Patrona en totes les celebracions de les pròximes festes patronals”.

  Ontinyent celebra tots els anys a la fi del mes de novembre la desfilada «dels angelets» abans del pregó que anuncia l’inici de les festes en honor a la seua patrona, la Puríssima. Així, 16 xiquets vestits d’àngels recorren els carrers de la localitat sobre una carrossa tirada per bous «enaltint a la patrona i convidant als veïns, amb càntics originals del segle XVII, a participar en les celebracions en el seu honor”.

  La Immaculada té una devoció «molt antiga i arrelada a Ontinyent, on en 1662, quasi 200 anys abans que fora declarat per Pius IX el dogma de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, la localitat va celebrar ja les primeres festes solemnes en el seu honor, autoritzades per un document del papa Alexandre VII».

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit