Els hospitals del Departament Xàtiva-Ontinyent amplien el seu parc de llits d’hospitalització

0
Sala de rehabilitació a la Sala Gomis d'Ontinyent. Gener de 2021

l’Hospital d’Ontinyent ha aprofitat l’oferiment de l’ajuntament de la ciutat per a traslladar tot l’equipament del seu gimnàs a la Sala Gomis, un espai municipal multiusos, ampli, a peu de carrer (és una planta baixa) i on també s’estan realitzant ja tractaments urgents i no demorables de rehabilitació.

Per a l’habilitació d’estos espais com a plantes hospitalàries ha sigut necessari instal·lar preses de gasos medicinals, ventilació i climatització així com controls d’infermeria. Els treballs han anat a càrrec d’equips de manteniment, electricitat i Personal sanitari.

En esta tercera onada de la pandèmia, les noves àrees d’hospitalització sí que han entrat ja en funcionament i han arribat a acollir alguns dies fins a 15 persones ingressades, totes elles pacients no-Covid.

Amb aquestes actuacions, així com amb l’habilitació d’altres espais assistencials dins dels centres hospitalaris, s’ha aconseguit ampliar el nombre de llits disponibles. En l’Hospital Lluís Alcanyís, s’ha passat de 248 llits funcionantes a 270, totes elles amb atenció hospitalària a càrrec de les diferents especialitats i professionals sanitaris.

En l’Hospital d’Ontinyent s’ha passat de disposar de 36 llits funcionantes a 50. D’esta manera, els hospitals del Departament han incrementat en 36 el seu nombre de llits funcionants.

El desplegament dels plans de contingència per a incrementar el número disponible de llits d’hospitalització ha sigut possible gràcies a la implicació de tots els serveis clínics del Departament així com del personal de manteniment. A més, els professionals sanitaris s’han redistribuït per a poder atendre les necessitats de personal dels nous espais.

Publicitat