Es reforcen totes les columnes del Pont de Santa María per a evitar les caigudes

0

La regidoria d’Enllumenat està procedint aquesta setmana a reforçar tots els fanals del Pont de Santa María per a acabar amb els problemes d’estabilitat que pateixen, sobretot quan es produeixen fortes ratxes de vent.

Els treballs consisteixen a unir la base i el pedestal que les suporta; un pedestal que forma part de l’estructura del pont. Precisament aquest és el motiu de la caiguda d’aquests fanals, ja que no estan prou subjectes per a resistir forts vents, com els que hem patit aquesta setmana passada i que van provocar la caiguda de dues d’elles.

Segons ha explicat regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, el reforç dels fanals del pont de Santa María “és un tema sobre el qual estem insistint des de fa ja bastant temps i per al qual s’ha trobat una solució per part dels tècnics municipals que esperem resolgui el problema d’una vegada per sempre”.

Paco Penadés ha detallat que “els treballs consisteixen a reforçar la unió entre la base de les columnes i el pedestal que les suporta, que forma part e l’estructura del pont. Per a reforçar aquesta unió s’està utilitzant una broca de 80 centímetres per a perforar la base de la columna i el pedestal i poder introduir barres d’acer. A aquestes barres se’ls afegirà un material denominat ‘tac químic’, que serveix per a fixar la unió de manera immediata i donar-li major consistència”.

El Pont de Santa María compte amb un total de 8 columnes, dues d’elles es van reparar a l’agost de 2020, una al gener de 2016 i precisament aquesta setmana han caigut dues més a conseqüència del fort vent.

La regidoria d’Enllumenat ha comentat que aquest reforç es farà en les tres columnes que queden i en les quals encara no hi ha hagut cap intervenció. En paraules de Penadés, es reforçaran les per a resoldre el problema de les caigudes. Així mateix, explica Penadés, quan s’instal·lin les dues que acaben de caure es procedirà de les mateixa manera, utilitzant novament barres d’acer i tac químic per a evitar problemes.

Publicitat