12/06/2024 - 21:28
Més

  Els herois i heroïnes de la COVID-19 i la DANA reben l’homenatge de la ciutat d’Ontinyent

  Altres notícies

  El personal sanitari d’Ontinyent; Creu Roja i Protecció Civil; el cos de Bombers; els treballadors i treballadores municipals d’Obres, Serveis Municipals, de Neteja i Parcs i Jardins; el departament de Serveis Socials; Càritas, i les forces de seguretat de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local. Els i les diferent professionals i voluntaris que integren estos cossos i entitats eren reconeguts aquest divendres per la ciutat d’Ontinyent com a “herois i heroïnes de la Covid-19 i la DANA”, amb els guardons que cada any atorga l’Ajuntament coincidint amb la celebració del “9 d’octubre”, on també es distingia a títol pòstum al desaparegut periodista Josep Antoni Mollà.

  Un acte que en esta ocasió registrava importants canvis precisament deguts a la pandèmia, que per motius de seguretat traslladava la sessió a la Sala Gomis, a l’exterior de la qual tenia lloc la tradicional interpretació del “Ball de l’Àguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”, en aquest cas sense l’habitual processó cívica al Palau de la Vila. D’acord al protocol Covid, al ple sols accedia un aforament limitat de persones amb invitació prèvia, tot i que l’acte era retransmès en directe per les xarxes socials i televisió.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava inici a l’acte. El primer edil destacava el caràcter excepcional de la celebració d’enguany del 9 d’octubre, en una situació “que no sols no va a impedir que homenatgem a persones i institucions que s’han distingit pel seu treball en benefici d’Ontinyent, sinó que anem a reconèixer un treball fet des dels serveis públics essencials en la lluita contra la pandèmia”, assenyalava.

  El primer edil donava pas al cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu, qui, en nom dels portaveus de tots els grups, intervenia per destacar en primer lloc el protagonisme absolut de la Covid-19, fent un repàs per situacions registrades en el passat. Així, recordava el transcurs d’epidèmies com la de la pesta en els segles XVI i XVII, la còlera en el segle XIX o la grip de 1919, explicant que en aquell temps l’Ajuntament, com ara, vetllava pels més desvalguts comprant desinfectants i altres medicaments, “una situació que ara es repeteix amb l’assistència de persones com les guardonades”. Bernabeu també dedicava unes paraules a la distinció sol·licitada a petició popular de reconeixement per al periodista Josep Antoni Mollà, del qui destacava “la seua perspectiva crítica, de vegades discutible i discutida, però sempre amb un alt grau de compromís i dedicació cap a Ontinyent”.

  Després del lliurament de premis, el coordinador dels Serveis Socials Municipals, Miguel Colorado, era l’encarregat d’intervenir en representació de la resta d’homenatjats. Colorado agraïa el reconeixement de la ciutat als guardonats “en un dia d’enaltiment de la història i la vida a la nostra terra, i també de l’amor, amb la celebració de Sant Donís. I en parlar de vida i d’amor té un especial caliu que es guardone la solidaritat, la unió i la força de les persones que han treballat pel bé comú davant unes catàstrofes naturals on la resposta havia de ser conjunta entre persones i institucions. Som una ciutat tèxtil on totes i tots hem sabut teixir una important xarxa de suport social”, destacava. Colorado també llegia un xicotet recull de declaracions d’alguns dels guardonats i guardonades.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -