02/12/2023 - 15:55
Més

  Ontinyent augmenta un 39% els assistents als espectacles culturals

  Altres notícies

  Els espectacles culturals organitzats per l’Ajuntament d’Ontinyent al Teatre Echegaray i la Sala Gomis augmentaren un 39% en 2017 respecte a l’any anterior. Segons les dades recopilades des del departament de Cultura, la xifra d’espectadors a les activitats organitzades pel consistori a estos recintes passaren en aquest període de 4541 a 6292, una xifra que la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, coincidien en destacar com a “la ratificació de la bona acollida a una programació cultural atractiva i variada, majoritàriament en valencià i que ha comptat amb artistes reconeguts dins i fora d’Espanya. estem demostrat que es pot fer cultura per a totes i tots, i que la gent responga”, manifestaven. 

  Entre els espectacles que més afluència de públic han tingut destaca “Los Pájaros Muertos”, que arribava de la mà de l’ontinyentí guanyador del Premi Nacional de Dansa Marcos Morau, que omplia de gom a gom les dues sessions que tenien lloc en Octubre al Teatre Echegaray. “El sopar dels Idiotes”, “La Puerta de al lado, “Estamos mejor que nunca”o el Festival “Fes la mona” van registrar també xifres de públic molt elevades. També les activitats incloses al 9 d’Octubre com el concert de Paco Muñoz o Xiromita a càrrec de l’ontinyentí Miquel Gironés van emocionar al públic que pràcticament omplia el Teatre Echegaray.

  Sayo Gandia posava de relleu que “la varietat queda palesa en alguns noms que han passat per Ontinyent, Marcos Morau, Silvia Marsó, Pablo Chiapella, Santi Millan, Leonor Watling, Pepe Viyuela, Ferran Gadea, Maria Juan, Eugeni Alemany, Pep Botifarra o Paco Muñoz. Hem tingut teatre, poesia o música de diferents estils i per a diferents tipus de públic, i anem a seguir treballant per atraure als espectadors, enguany amb una novetat important com és el teatre familiar per tal de promoure la cultura amb els més menuts”, apuntava.

  En aquest sentit , aquest passat diumenge començava amb el musical “El Gat amb Botes” un cicle de teatre familiar que que continuarà amb ‘Amour’ (10 de febrer), ‘Kiti Kraft’ (4 de març) i ‘Moby Dick’ (15 d’abril)”. “El Gat amb botes” veia ocupades 279 de les 290 butaques de la Sala Gomis, “una afluència doblement positiva, per una banda avançem en l’objectiu de transmetre la cultura del teatre i la música a les generacions més menudes, i perquè a més ens ajuda a impulsar l’ús i gaudi de la Sala Gomis per a espectacles culturals”, manifestava Sayo Gandia, coordinadora de l’àrea.

  Cal assenyalar que a les activitats que organitza l’Ajuntament a l’interior dels espais culturals cal sumar les activitats de carrer gratuïtes per tal de facilitar l’acces a la cultura de totes les persones com és el cas de Mulïer, amb premi Max o el Festival de circ i teatre al carrer que també s’organitza des de la mateixa àrea de política per a les persones. A més a més s’ha d’afegir totes les activitats en que el consistori col·labora i que arriben de la mà de diverses entitats i associacions, apuntava el regidor Alex Borrell. Els dos regidors valoren molt positivament la resposta de públic assistent i esperen continuar amb aquesta progressió de cara a la programació de l’any entrant.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -