30/05/2024 - 14:15
Més

  El Ministeri subvenciona amb 218.000 euros el projecte “Format i Ocupat” d’Ontinyent

  Altres notícies

  El Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials ha adjudicat a Ontinyent 218.516,19 euros per a l’engegada del projecte “Format i Ocupat”, presentat per l’Ajuntament d’Ontinyent a la 2ª convocatòria 2017 d’ajudes del Fons Social Europeu destinades a la realització d’activitats formatives per a joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Amb la posada en marxa d’aquest projecte, joves de 16 a 29 anys participaran d’itineraris formatius gratuïts vinculats al sector tèxtil i les noves tecnologies, accedint a més a beques formatives per la seua participació.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’obtenció d’aquesta subvenció “és una excel·lent notícia per a la ciutat, ja que amb aquests 218.000 euros del Ministeri de Presidència superarem enguany el milió d’euros a polítiques d’ocupació i formació per a l’ocupació, una de les línies bàsiques d’acció del Govern d’Ontinyent”. Rodríguez ha felicitat al regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, i al Departament de Promoció Econòmica “per l’elaboració d’aquest projecte i les gestions realitzades, que serviran per a donar un nou impuls a la formació per a l’ocupació en la ciutat”, destacava.

  “Forma’t i Ocupa’t” desenvoluparà durant 7 mesos un total de 7 cursos d’itineraris formatius vinculats al sector tèxtil i les noves tecnologies, cursos tots ells totalment gratuïts i en els quals a més els participants obtindran beques formatives per la seua participació. A més es posarà en marxa un itinerari de “competències clau”, un conjunt de continguts generals de formació bàsica en diferents àrees de coneixement(llengua castellana, matemàtiques i anglès) per a habilitar a joves sense estudis al fet que puguen accedir a certificats de professionalitat de nivell 2, que els permeta incrementar les seues possibilitats de trobar treball.

  La metodologia serà participativa, activa, flexible i creativa, i al costat dels objectius generals de foment de l’ocupació juvenil, desenvolupament i millora de la empleabilitat i les capacitats dels participants, complirà altres objectius específics com l’impuls a la participació en l’educació i formació, el foment de la inclusió social, o la potenciació de la creativitat dels participants.

  Pablo Úbeda destacava per la seua banda que “sense dubte aquesta subvenció va a ser de gran suport per al foment de l’ocupació juvenil, però no cal perdre de vista que aquest mateix any anem a impulsar també accions d’impuls a l’ocupació directa en aquest altres sectors, com una nova edició del Pla Avalem Joves de l’Ajuntament i la Generalitat; el programa Avalem Experiència per a majors de 30 anys, amb ajuda de la Generalitat, o un programa per a majors de 55 anys amb ajuda de la Diputació de València. Segons les últimes dades, l’atur interannual ha baixat un 10% a Ontinyent, un context en el qual estem no anem a relaxar-nos sinó seguir treballant al costat de la resta d’administracions i la iniciativa privada per a continuar avançant en la lluita contra la desocupació”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -